Hrávali spolu ve Washingtonu, teď jdou proti sobě. S Ovečkinem máme skvělé vztahy, míní Neuvirth

Hráli spolu za Washington, už dlouho se ale v NHL potkávají jako soupeři. Teď je to samé čeká i v reprezentačních dresech. Hokejová příprava před Světovým pohárem postaví v Praze gólmana Michala Neuvirtha proti ruské hvězdě Alexandru Ovečkinovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Philadelhpie Flyers Michal Neuvirth v zápase proti Montrealu

Gólman Philadelhpie Flyers Michal Neuvirth v zápase proti Montrealu | Zdroj: Reuters

„Vztahy máme super, hráli jsme spolu několik let, ale jakmile se hodí buly, budeme protihráči. Věřím, že po zápase pokecáme,“ říká Neuvirth.

Pokecat bude moci s Ovečkinem o tom, jaký byl druhý vzájemný duel před hokejovou akcí sezony. Při čtvrteční ruské výhře 4:3 se v Petrohradu tahoun sborné neprosadil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakmile se hodí buly, budeme protihráči, ale věřím, že po zápase pokecáme, doufá brankář české hokejové reprezentace Michal Neuvirth v setkání s Alexandrem Ovečkinem

V sobotu to zkusí proti brankáři Philadelphie, který oblékne český dres poprvé. „Moc se těším. Ovečkin je výborný hráč, ale není to jen o něm. Tým je nabitý hvězdami, všechny čtyři lajny dokáží dát gól. Kdykoli ale bude Ovečkin ledě, budu se mít na pozoru,“ přemýšlí reprezentační gólman.

I když by se dalo očekávat, že brankář bude sledovat hlavně útočnou sílu soupeře, slova Neuvirtha asi trochu překvapí. „Sledoval jsem jejich přesilovky, vím, že mají výborné střelce. Všechno hrají přes ně, což mě nepřekvapilo. Ale já se spíš zaměřuji na práci gólmanů,“ přiznává Neuvirth.

Existuje ještě jedna věc, se kterou Neuvirth bude počítat. Hráči v Petrohradu přiznali, že byli unavení a to samé nejspíš nastane v brankovišti. „Máme dlouhou pauzu mezi zápasy, navíc se hraje v rychlém tempu,“ říká brankář Philadelphie.

Příprava na Světový pohár mezi Českem a Ruskem začne v O2 areně s Neuvirthem v brance a bez zraněného Vladimíra Sobotky v sobotu v 16:30. Celý zápas odvysílá Český rozhlas Sport.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme