Hübl oslavil tisící start v extralize. Během devatenácti sezon vystřídal jen tři kluby

Po boku mladších spoluhráčů odmítá stárnout hokejový útočník Viktor Hübl. V posledních sezonách se z něj stal ofenzivní klenot. I proto v nejvyšší soutěži hraje už 19. sezonu a v pátek v ní odehrál jubilejní tisící zápas. V historických tabulkách je pouze dvanáct hokejistů, kteří zasáhli do více utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Hübl nastoupil v pátek k tisícímu utkání

Viktor Hübl nastoupil v pátek k tisícímu utkání | Foto: Libor Zavoral | Zdroj: ČTK

„Když by mi to někdo řekl na začátku, že budu extraligu hrát takhle dlouho, tak asi budu kroutit hlavou. Je to pěkné číslo,“ uvědomuje si Viktor Hübl. Do nejvyšší soutěže naskočil na podzim roku 1998 a už si ani pořádně nevzpomene, proti komu to bylo.

„Možná, že jsme tady vyskočili se Spartou, ale nejsem si jistý za Litvínov. Nás tam prdli nějaký mladý poplašňáky, abychom to trošku rozvířili. Dneska už tam toho moc nerozvířím,“ směje se 38letý šikula s hokejkou. Během let vyzrál, i když z gruntu se nezměnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Elixír mládí nachází v hokejové kabině dlouholetá opora Litvínova Viktor Hübl. V extralize odehrál v pátek tisící zápas

„Poplašňák jsem asi moc nebyl, já jsem právě měl být poplašňák, ale to jsem asi nikdy moc neuměl. Vždycky jsem byl techničtější hráč, který chtěl být hodně na puku a rozdávat je, připravovat šance spoluhráčům. To mi zůstalo a tím se prezentuju tak nějak celou kariéru.“

Hübl patří už léta mezi nejlepší extraligové hráče. Moc dobře ví, co je potřeba k tomu, aby mohl zářit. „Určitě zdraví a nějaká dobrá výkonnost, aby o toho hráče byl zájem, a aby se takhle dlouho držel.“ Během 19 sezon prošel Viktor Hübl jen třemi kluby.

„Nemůžu si stěžovat na žádné angažmá. Na Slavii sem šel jako mladý, tam se to nějak obměňovalo, když skončil Růža. Šli jsme lajna z Litvínova a dařilo se nám tam. Do Budějovic už jsem šel s přítelkyní a založili jsme tam rodinu. Taky jsme tam chytli parádní partu. Tři sezony se nám dařilo, takže na to taky nezapomenu,“ vzpomíná Viktor Hübl na působení ve Slavii a v Českých Budějovicích.

V roce 2008 se vrátil zpátky do Litvínova a zdá se, že na severu Čech bohatou kariéru i uzavře. „Vypadá to tak, asi jo. Možná by to bylo i osudové, protože jsem tady začínal a pak jsem se sem zase vrátil,“ řekl Viktor Hübl, který s Litvínovem vyhrál před dvěma lety mistrovský titul. S úsměvem přiznává, že stereotyp mu nevadí.

Pochvaluje si kabinu

„Ne, určitě ne. Naopak potom, jak jsem byl starší, narodily se děti, tak jsem byl rád, že jsme mohli být doma a všechno mít tak nějako po ruce.“

Hübl dosáhl na magické číslo odehraných zápasů. A vůbec nepřemýšlí, kolik jich ještě do svých statistik přidá. „Nekoukám nějak dopředu, jestli udělám jedenáct set, nebo jestli odehraju padesát zápasů. Dokud bude nějaká výkonnost, bude o mě zájem a hlavně mě to bude bavit jako doteď, tak bych chtěl hrát.“

Není divu, že končit Viktor Hübl ještě nechce. Vždyť hokej je jeho život. „Celkově hra, hlavně i ta kabina. Kluci a parta, co se kolem toho točí, člověk si pak nepřijde tak starý, že kolem něj vyrůstají kluci osmnáct, dvacet let. Asi celkově kariéra okolo hokeje.“ O tom, že Viktor Hübl rozhodně nepatří do starého železa, svědčí i jeho úžasné statistiky. V každé z posledních třinácti extraligových sezón totiž vstřelil minimálně šestnáct gólů.

David Kalvas, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme