Irgl je dříč. A bude ještě lepší, chválí navrátilce spoluhráči z Třince

Hokejový Třinec se od včerejšího večera může těšit na finále play-off s Litvínovem. A svůj vydatný podíl má na tom Zbyněk Irgl - hráč, který musel prožít dlouhý boj se zákeřnou nemocí a který hned po svém návratu do týmu zařídil Ocelářům dvě semifinálová vítězství nad Spartou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zbyněk Irgl vstřelil rozhodující branku celé série

Zbyněk Irgl vstřelil rozhodující branku celé série | Zdroj: ČTK

„Zbyněk Irgl byl žolík, který se vytáhl v pravý čas. Rozhodl poslední dvě utkání v náš prospěch a nesmírně nám pomohl,“ prohlásil třinecký trenér Jiří Kalous na adresu útočníka, který byl v posledních dvou semifinálových zápasech autorem vítězného gólu.

Samotný Zbyněk Irgl neměl potřebu vydat se mezi dychtivé novináře a stále a znovu jim odpovídat na otázku, jak těžké bylo vrátit se na extraligový led.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na přínos Zbyňka Irgla se ptal jeho kolegů z týmu Ocelářů Třinec reportér ČRo Aleš Procházka

O zaslouženou chválu se postarali jeho spoluhráči. „Zbyňa je dříč. Makal celou dobu, co mu to doktoři dovolili. I v šatně hecuje, dává rady, protože má hodně zkušeností. Takového hráče do play-off potřebujeme, takže jsme rádi, že se dal dohromady,“ chválí spoluhráče střelec Erik Hrňa.

„Je to neskutečné, jak nám pomohl. Patří mu náš obdiv za to, jak zvládl naskočit do tak vyrovnané série s tak dobrým soupeřem. Klobouk dolů,“ pomyslně smekl kapitán Ocelářů Rostislav Klesla.

Ve finále proti Litvínovu prý může být navrátilec do sestavy severomoravského týmu ještě větším přínosem. „Dva zápasy má za sebou, čapne tempo a bude ještě lepší,“ předpovídá Rostislav Klesla.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme