Islanders se v letošní sezoně NHL daří, k oporám patří gólman Halák

Vedle českých hokejistů si v zámořské NHL velmi dobře vedou také někteří Slováci. Jednou z klíčových postav svého týmu je i gólman Islanders Jaroslav Halák. Ten svými výkony pomáhá týmu z Nassau Colliseu, kde klub z New Yorku hraje své domácí zápasy, setrvávat na velmi dobrých pozicích v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Halák odchytal za Islanders v této sezoně NHL 15 zápasů

Jaroslav Halák odchytal za Islanders v této sezoně NHL 15 zápasů | Zdroj: Reuters

Ostrovanům se zatím daří. Mužstvo, které bylo ještě před nemnoha lety nejslabším nebo jedním z nejslabších v celé soutěži, se zatím s přehledem drží na pozicích, ze kterých se postupuje do play-off. A gólman Jaroslav Halák je zatím s výkony týmu spokojen.

„Ještě je brzy mluvit o play-off, je stále začátek sezony. Před stratem sezony si každý tým dá za cíl do vyřazovací části postoupit, my nejsme výjimkou. Máme v týmu hodně mladíků, kteří získávají zkušenosti,“ podotkl Halák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se slovenským brankářem Jaroslavem Halákem mluvil o letošní sezoně NHL Tomáš Lörincz

Mladé hráče na soupisce Islanders skutečně najdeme, ale jména jako Tavares nebo Halák či Višňovský jsou zárukou kvality a toho, že tým se znovu pokusí navázat na doby Bossyho, Trottiera, Smithe a dalších. Škoda pro něj je jen ta, že hrají ve více než čtyřicet let staré hale.

„Hala je starší, ale fanoušci jsou zatím výborní. Zázemí máme stejné jako kterékoli jiné mužstvo, každý se tady snaží dělat maximum,“ má jasno devětadvacetiletý rodák z Bratislavy.

Dostat se k hale před zápasem třeba hromadnou dopravou je i kvůli její odlehlosti pořádný oříšek. Za poměrně slabou návštěvností domácích zápasů dobře hrajících Islanders by se daly možná najít i další důvody. Halák z toho ale vědu nedělá, už proto, že ti, kteří přijdou, bývají hodně slyšet.

Hertl v NHL puky sbírat nemusel, v nové sezoně se mu ale příliš nedaří

Číst článek

„Můžeme být rádi za každého fanouška, který přijde. Samozřejmě by bylo pěkné, kdyby byly zápasy vyprodané. Když budeme pokračovat ve stejných výkonech, fanoušci chodit budou,“ nepochybuje gólman, který se v sezoně může pyšnit úspěšností zákroků 92,25 procent.

Příští rok se Islanders budou stěhovat do moderního Barclays Centra do Brooklynu kousíček od Manhattanu. To je možná příčinou zvýšeného očekávání i toho, že hodnota klubu podle časopisu Forbes letos výrazně narostla. Zdá se, že fandům oranžovo-modrých barev se blýská na lepší časy.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme