Jágr a Hertl odstartovali vítězné obraty Floridy a San Jose

Hokejový útočník Tomáš Hertl přispěl v sobotním utkání NHL dvěma góly k výhře San Jose 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Nashvillu a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal i Jaromír Jágr, který gólem odstartoval obrat Floridy v duelu s Montrealem z 0:3 na konečných 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spoluhráči gratulují Jaromíru Jágrovi ke gólu nad Montrealem

Spoluhráči gratulují Jaromíru Jágrovi ke gólu nad Montrealem | Zdroj: Reuters

San Jose díky Hertlovým trefám smazalo ve třetí třetině dvoubrankový deficit. Odchovanec pražské Slavie se prosadil nejprve z dorážky a ve druhém případě šikovně tečoval střelu od modré čáry.

Český útočník si tím připsal gól číslo 20 a 21 a poprvé v kariéře překonal v NHL metu dvaceti branek za sezonu. V rozstřelu uspěl jako jediný Hertlův spoluhráč Logan Couture.

Montreal s přispěním jedné asistence Tomáše Plekance vedl 3:0 do 34. minuty, v níž skóroval se štěstím Jágr. Od brusle českého útočníka se odrazila do branky střely Alexandra Barkova, hlavního hrdiny zápasu. Dvacetiletý Fin byl u všech vstřelených branek týmu, přičemž svým druhým zásahem v utkání dokonal v čase 59:31 obrat Floridy.

Hokejisté Philadelphie porazili doma Ottawu 3:2 a udrželi se ve Východní konferenci v postupové osmičce o bod před devátým Bostonem. Flyers dali všechny tři branky v přesilových hrách, u dvou z nich asistoval Jakub Voráček.

Výsledky NHL

NY Islanders - Pittsburgh 0:5, Philadelphia - Ottawa 3:2, Los Angeles - Dallas 2:3, Toronto - Detroit 2:3, Florida - Montreal 4:3, NY Rangers - Buffalo 3:4, Carolina - Columbus 1:5, Nashville - San Jose 2:3 po sam. nájezdech, Tampa Bay - New Jersey 3:1, Edmonton - Calgary 0:5 a Arizona - Washington 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme