Jágr chce, aby Rytíři hráli fyzický hokej. Liga pro Kladno začne dnešním zápasem se Slavií

Hokejisté Kladna přivítají v prvním kole druhé nejvyšší domácí soutěže pražskou Slavii. Hned na úvod se tak střetnou dva největší adepti na postup do baráže. Majitel Rytířů Jaromír Jágr si pochvaluje, že Kladno udělalo oproti loňské nepodařené sezoně změny v kádru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní | Foto: Filip Jandourek

„Je teď víceméně jedno, jestli klub má tradici. Pokud nemáš peníze, abys zaplatil nejlepší hráče, těžko se můžeš udržet v extralize. To se stalo Kladnu, Slavii i Jihlavě,“ vidí Jágr jeden z důvodů, proč je v první hokejové lize tolik týmů se slavnou minulostí.

Jeho Kladno před nadcházející sezonou WSM Ligy, jak se nově první hokejová liga jmenuje, obměnil složení realizačního týmu i hráčského kádru. Chce napravit loňský neúspěch a vrátit se mezi domácí elitu.

„V obraně jsme měli slabiny. Protože jsme zmenšili hřiště, snažili jsme se vzít obránce, kteří jsou velicí a silní. Myslím, že se nám to povedlo. Máme pět hodně vysokých a velkých hráčů, kteří můžou hrát fyzicky, a tak se budeme snažit hrát,“ upřesňuje slavná osmašedesátka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Petra Kadeřábka s Jaromírem Jágrem před startem první hokejové ligy

Silná bude Slavia i Budějovice

Jenže změnami prošly kádry takřka všech prvoligových celků s ambicemi na postup. Největším adeptem na postup by měl být právě soupeř Kladna v prvním kole, pražská Slavia. Velmi silné týmy poskládali i v Jihlavě a zejména v Českých Budějovicích.

„Myslím si, že největším soupeřem budou Budějovice, kde je obrovský zájem diváků. Mají tam velké firmy a podporuje je město. Dokázali složit velice kvalitní tým, protože na to mají finance,“ favorizuje Jágr českobudějovický Motor.

První kolo divákům nabídne všech sedm zápasů. Utkání Kladna se Slavií vám nabídneme od 18 hodin v přímé reportáži na streamu Český rozhlas sport na našem webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Petr Kadeřábek, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme