Jágr chce po 24 letech další Stanley Cup, Panthers ale nejsou favority

Skoro dvě desítky českých hokejistů jsou na soupiskách týmů, které od dnešní noci začnou hrát play off NHL. Nejsledovanějším Čechem bude bezpochyby ten nejstarší - Jaromír Jágr se po 24 letech pokusí v dresu Floridy znovu dostat až ke Stanley Cupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spoluhráči gratulují Jaromíru Jágrovi ke gólu nad Montrealem

Spoluhráči gratulují Jaromíru Jágrovi ke gólu nad Montrealem | Zdroj: Reuters

Za posledních pět let dal Jágr ve vyřazovacích bojích pouze jeden jediný gól. Po letech pravidelné účasti v duelech o Stanley Cup přišly slabší sezony, jeho týmům se příliš nedařilo a play-off si zahrál jen v Bostonu, kam byl na poslední chvíli vyměněn.

Teď je znovu jedním z nejlepších v celé soutěži a server nhl.com ho zařadil mezi čtveřici hráčů, které se rozhodně vyplatí v play-off sledovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Favority na Stanley Cup i šance Jaromíra Jágra představil reportér ČRo Martin Charvát

„Samozřejmě se těším. Celý rok pracujeme, abychom si ho zahráli a znovu ho dostali do Miami. A teď máme šanci v play-off něco dokázat,“ říkal Jágr po včerejším tréninku.

Soupeřem Floridy budou New York Islanders, a i když by přes ně měla postoupit, k největším favoritům na celkové vítězství nepatří. Sázkovým kurzům vévodí nejlepší mužstvo základní části Washington, následované obhájcem titulu Chicagem.

Vzhledem k výborné formě posledních týdnů se vysoko řadí i Tučňáci z Pittsburghu, které na úvod čekají New York Rangers.

Počkám do července, jestli bude zájem z NHL, řeší budoucnost čerstvý čtyřicátník Patrik Eliáš

Číst článek

„Je to hodně obranářský tým. Jsou trpěliví, blokují střely, nenechávají se vylučovat. Navíc jsou hodně rychlí, podívejte se, jaké zápasy jsme s nimi tento rok hráli - všechno to bylo nahoru dolů,“ připomíná hvězda Penguins Sidney Crosby. Tučňáci získali ze vzájemných zápasů v této sezoně 6 bodů, Rangers 3.

„Očekávám zápasy ve vysokém tempu. V o to vyšším, že to je play-off," tuší Crosby, který se Stanley Cupu dočkal naposledy před sedmi lety.

Týmům z početnější Východní konference se ale obecně v posledních době nedaří, její vítěz totiž poslední čtyři finále prohrál.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme