Jágr dal devátý gól v sezoně, Florida ale prohrála

Jaromír Jágr vstřelil v pátečním utkání NHL svůj devátý gól v sezoně, Florida ale prohrála na ledě Vancouveru 1:2. Hlavním hrdinou večera byl domácí útočník Henrik Sedin, který jako 85. hráč v historii zaznamenal 1000. bod v kariéře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

Jágr ve 24. minutě otevřel skóre zápasu, když v přesilové hře zůstal nehlídaný u pravé tyče a pohotovou střelou zužitkoval přihrávku Jareda McCanna zpoza branky.

Jenže už o dvě minuty později rozjeli Canucks rychlý protiútok, na jehož konci se Henrik Sedin ocitl sám před brankářem Robertem Luongem a pod levým betonem poslal puk do sítě.

Oslavy tentokrát zabraly trochu více času, na led ze střídačky naskákali všichni hráči domácích a za bouřlivých ovací fanoušků přímo na ledě gratulovali k jubilejnímu zápisu šestatřicetileté švédské ikoně, která se svým dvojčetem Danielem obléká dres Vancouveru od začátku kariéry v NHL v roce 2000.

Sedinové byli na ledě i u vítězného gólu ve 44. minutě. Po Henrikově tvrdé střele od levého mantinelu a následném závaru před brankou se zmocnil odraženého puku obránce Luca Sbisa a střelou švihem zamířil přesně do horního rohu nad Luongovu lapačku. Canucks bodovali v jedenáctém z posledních dvanácti zápasů, z nichž osmkrát vyhráli.

Čtyřiatřicet zákroků zaznamenal brankář Petr Mrázek, Detroit však získal v Buffalu pouze bod za prohru 2:3 v prodloužení. Domácí dvakrát prohrávali, čtyři minuty před koncem však po výjezdu zpoza branky vyrovnal Ryan O'Reilly a v poslední minutě nastaveného času zajistil Sabres vítězství v přesilové hře Kyle Okposo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme