Jágr dál sbírá ocenění, v NHL byl zvolen hvězdou týdne

Hokejový útočník Jaromír Jágr sbírá v NHL další pocty. Za vyrovnání a následné překonání Marka Messiera na druhém místě historických tabulek kanadského bodování soutěže byl vyhlášen největší hvězdou týdne. 44leté křídlo bodovalo třikrát v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr s pukem po 1887. bodu v NHL

Jaromír Jágr s pukem po 1887. bodu v NHL | Foto: NHL.com

Floridě se nedaří a je daleko za pozicemi, které okupovala v minulé sezoně, jenže Jaromír Jágr táhne tým i ve 44 letech. Ve všech třech posledních zápasech bodoval. Nejdřív proti Buffalu třemi asistencemi vyrovnal Marka Messiera, přihrávkou v zápase proti Bostonu ho překonal.

Osamostatnil se tak na druhém místě historického kanadského bodování a byl vyhlášen hlavní hvězdou týdne celé soutěže. Na druhém místě skončil centr Los Angeles Jeff Carter, jako třetího vedení soutěže zvolila gólmana Edmontonu Cama Talbota.

K překonání Marka Messiera Jágrovi gratulovali současné i bývalé hvězdy NHL včetně překonané hvězdy Rangers. Jágr se ale za 1888. bod podle svých slov styděl.

„Myslel jsem si, že dám gól nebo krásnou nahrávku, ale realita byla úplně jiná. Trefili mě do zadnice,“ rozesmál halu, když přebíral upomínkovou zlatou hokejku.

Na druhém místě historického kanadského bodování ztrácí na nepřekonatelného Wayna Gretzkyho 968 bodů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme