Jágr na vyhlašování cen NHL nebyl, jeho cenu vyhlásil nevidomý fanoušek

Jaromír Jágr má za své výkony v NHL už 10 cen. Tu poslední získal při vyhlašování v Las Vegas, je to trofej za oddanost hokeji. Ale neviděl ji, stejně jako muž, který Jágrovo vítězství vyhlašoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Filip Jandourek

„To klišé, že je Jaromír všude první a odchází poslední, je pravdivé. Znám ho dlouho. Vždycky má klíče od stadionu a trénuje po nocích,“ vyzdvihl Jaromíra Jágra při předávání cen NHL manažer Floridy Peter Luukko.

44letý hokejista na předávání nedorazil. „Jaromír tu nemohl být. Je správné, že je doma s otcem, který je nemocný. Na tuhle cenu je moc pyšný. Oceňuje jeho dlouhodobou práci, je to pro něj celoživotní vášeň,“ poděkoval v zastoupení Jágrův šéf.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předávání cen za uplynulou sezonu NHL sledoval reportér ČRo František Kuna

Bill Masterton Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji ale ve městě hazardu neviděl nejen Jágr, ale také muž, který ocenění vyhlašoval. Gerry Nelson ze Saskatoonu je nevidomý od roku 1998.

Vášnivý hokejový fanoušek z Kanady chodí na stadiony, i když nic nevidí. Vše mu na tribuně zprostředkovává jeho 12letý syn, který se během zápasu mění v komentátora.

Jágr dosáhl jako první Čech v NHL na Bill Masterton Trophy za oddanost hokeji

Číst článek

Gerrymu se kromě účasti na vyhlášení cen splnil i další sen. Mohl si totiž sáhnout na nejcennější hokejovou trofej. „Jsme tu jen ty, já a Stanley Cup,“ oznámil staršímu z fanoušků jeho syn letos v květnu. „To je ten největší vtípek, co jsi kdy udělal,“ odvětil Gerry. O legraci ale nešlo.

S Jágrem se Gerry Nelson v Las Vegas nesetkal. Český legendární hokejista by se tam ale za hokejem ještě mohl podívat. To by ale musel hrát ještě v sezoně 2017/18, kdy se NHL právě o Vegas rozšíří.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme