Jágr odehrál poslední zápas sezony. Řešit bude nejen sebe, ale i budoucnost Kladna

Jaromír Jágr odehrál poslední zápas této sezony NHL a žádná rozlučka se na ledě jednoho z bývalých zaměstnavatelů ve Washingtonu nekonala. Může to být takový další malý signál k tomu, že chce pětačtyřicetiletý útočník Floridy v NHL pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr odehrál všechny zápasy základní části

Jaromír Jágr odehrál všechny zápasy základní části | Zdroj: Reuters

Jágr otázkám ohledně jeho dalšího působení čelí už roky, nejprve se všem zdálo dost nereálné, že vydrží do pětačtyřiceti, teď avizoval padesátku. Na Floridě s tím tak trochu počítají, jak říkal reportérovi Radiožurnálu na Floridě generální manažer Panthers Matt Caldwell, brzy po sezoně se o tom budou bavit.

„Uděláme to samé co poslední dva roky. Sedneme si s ním a uvidíme, jestli ještě bude chtít hrát.“ A reakce na to, že Jágr oznámil, že chce hrát do padesáti? „Jo, to vím, nabízeli jsme mu už i víceletou smlouvu, ale vždycky chtěl jen na jednu sezonu,“ doplnil Caldwell.

V noci z neděle na pondělí zakončila Florida sezonu nečekaným vítězstvím na ledě nejlepšího týmu základní části - Washingtonu. Jágr se se sezonou rozloučil bez bodu, jinak nasbíral 46 bodů a co je pro něj velmi důležité - drží mu zdraví - odehrál všechny zápasy základní části. Tím pádem by měl mít tedy jasno o dalších sezonách.

27 let Jágrovy kariéry v grafech. Podívejte se, jak stoupá hvězda nejlepšího českého hokejisty

Číst článek

Ve Spojených státech říkal Jágr novinářům o své motivaci, která ho u hokeje drží už skoro 30 sezon v profesionálním hokeji. Jenomže nemá závazky jen na ledě, ale i mimo něj, jeho přílet totiž vyhlížejí v Kladně, kde vlastní hokejový klub. Mluvil o tom také trenér a jednatel Pavel Patera.

„Teď to konzultuji s panem Jágrem starším. Těch pár dní už se vydrží, Jarda si řeší svou budoucnost a pak se uvidí, co dál. Nejkrásnější by bylo, kdyby byl tady na ledě, ale to už je jenom fanouškovské přání.“

Pavel Patera musí počkat, až se jeho parťák vrátí z Ameriky. Po sezoně Jágr někdy zamíří do Las Vegas na dovolenou. Tedy tam, kde se od příštího roku bude hrát NHL. A spekuluje se i o tom, jestli by Jágr nešel hrát právě tam. Že zůstane na Floridě, se jeví ale přece jen trochu pravděpodobněji a stále prvoligové Kladno bude muset asi počkat na to, až se po kladenském ledě bude prohánět osmašedesátka.

Nejproduktivnější český hokejista v historii NHL Jaromír Jágr z Floridy překonal v uplynulé sezoně hranici 1900 bodů. Pětačtyřicetiletý Jágr odehrál 1711 zápasů za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu. Posbíral 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí.

František Kuna, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme