Jágr se na Světovém poháru nepředstaví. Z turnaje se omluvil

Česká hokejová reprezentace se na nadcházejícím Světovém poháru bude muset obejít bez nejproduktivnějšího českého hokejisty uplynulé základní části NHL Jaromíra Jágra. Tuto informaci deníku Sport potvrdil manažer českého výběru Martin Ručinský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Kristýna Maková

Jágr se z nejvýznamnější hokejové akce letošního roku omluvil z důvodu komplikované přípravy na turnaj, který začne ještě před startem příští sezony NHL.

„Na rovinu přiznávám, že mě to mrzí a je mi to líto,“ uvedl pro deník Sport Martin Ručinský s tím, že toho Jágr udělal pro český hokej mnoho.

„Nijak jsem nekalkuloval. Jardovi jsme dali čas na to, aby se mohl po sezoně v klidu rozhodnout. Na starosti to měl hlavně Martin Ručinský, který k němu má blíž. Jeho rozhodnutí nás mrzí, ale respektujeme to,“ řekl Českému rozhlasu reprezentační kouč Josef Jandač.

Hertl nahrál na vítězný gól San Jose, které dělí od finále Stanley Cupu už jen jedna výhra

Číst článek

„Bez Jardy bude mužstvo trošku jiné, protože v jakémkoliv týmu nastoupí, tak na sebe poutá velkou pozornost a to jak soupeřů, tak médií Světový pohár je jednou za několik let, takže si český hokej bude muset zvykat na to, že Jarda za nároďák už asi nic neodehraje,“ dodal Jandač.

Nejslavnější český hokejový útočník svou reprezentační kariéru ukončil vloni po světovém šampionátu v Praze. Přesto se však spekulovalo o tom, že by se zářijového Světového poháru mohl zúčastnit.

Světový pohár tak s největší pravděpodobností zůstane pro Jágra jedinou významnou trofejí, na kterou během své reprezentační kariéry nedosáhne.

Největšími úspěchy českého útočníka v národním dresu jsou dva triumfy na mistrovstvích světa a především zlato z olympiády v Naganu v roce 1998.

Konečnou nominaci na Světový pohár musí trenér oznámit v pátek. Prostřednictvím konferenčního hovoru se na ní bude domlouvat se svými kolegy. S výběrem útočníků mu pomáhá Václav Prospal, s obránci zase Jiří Fischer, který si byl možné adepty prohlédnout na mistrovství světa.

„Koukám se na obránce pod tlakem, když je nahozený kotouč a má někoho na zádech, aby dokázal rozehrát na hokejku nebo jestli je to všechno po mantinelu, protože při Světovém poháru to bude všechno pod tlakem, tam bude taková rychlost a nezvyk,“ uvádí Fischer.

Jaromír Jágr v reprezentaci | Foto: Český rozhlas

ČRo, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme