Jágr se zapojil do přípravy Kladna. Trenérům do práce nemluvím, někdy poradím

Když se Jaromír Jágr připravuje na sezonu v Čechách, zpravidla ho lze zastihnout na ledě v nočních hodinách tak, aby se lépe vyrovnal s časovým posunem po přeletu do zámoří. Letos je ale hodně vidět na ledě i při dopoledním tréninku kladenských Rytířů. Coby vlastník klubu sleduje, jak se tým chystá na start soutěže první ligy. Trenérům do jejich práce ale příliš nezasahuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se zapojil do přípravy Kladna před nadcházejícím ročníkem první ligy

Jaromír Jágr se zapojil do přípravy Kladna před nadcházejícím ročníkem první ligy | Foto: Petr Kadeřábek

„Nesnažím se do toho moc mluvit. Někdy poradím, ale záleží na nich, co si z toho ono vezmou. Ale některé rady tam jsou, je to spíš dané mými zkušenostmi z malého hřiště,“ popisuje svou hlavní náplň při tréninku Kladna Jaromír Jágr.

To ovšem neznamená, že by jen postával u mantinelu a pokřikoval na své podřízené. Během tréninku provádí všechna cvičení podle pokynů trenérů jako jakýkoli jiný hráč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr se zapojil do přípravy Kladna. Radami při tréninku přispívá k tomu, aby tým, kterého je vlastníkem, uspěl v nadcházejícím ročníku první ligy

Slovo si bere hlavně při nácviku hry v početní převaze, kdy promlouvá k hráčům přesilovkových formací Rytířů a snaží se předat hokejistům zkušenosti, které nasbíral nejen během své kariéry v zámoří, ale také v reprezentačním dresu.

„Snažil jsem se jim to vysvětlit, jak jsme to hráli my letos na mistrovství světa, protože jsme dávali spoustu gólů. Já byl vlastně před bránou, Voras (Voráček) byl na straně, velice jednoduchá přesilovka, kdy máš dva hráče před bránou. Dá se říct, že po Kanadě jsme dali nejvíce gólů v přesilovkách,“ připomíná Jágr.

„Bohužel ale Kladnu chybí Giroux,“ usmívá se Jaromír Jágr. Systém, který po vzoru Philadelphie převzal na letošním mistrovství světa národní tým, bude chtít aplikovat v první lize i Kladno.

Přesto jeden Kanaďan se v dresu Rytířů v sezoně objeví, obránce Brandon Nash. Ten je ale v těchto dnech zraněný, a tak paradoxně právě za něj musel Jágr v tréninku zaskočit. A šlo mu to, že by klidně v obraně mohl hned naskočit do zápasu.

Jaromír Jágr se zapojil do přípravy Kladna před nadcházejícím ročníkem první ligy | Foto: Petr Kadeřábek

„To ne, jenom dneska jsem tam zaskočil. Beků jsme měli sedm, tak jsem skočil na led, takže to akorát vycházelo,“ vysvětluje Jaromír Jágr.

S Rytíři bude trénovat ještě týden. Příští středu se chce na vlastní oči podívat na první zápas sezony proti pražské Slavii, pak už se vydá do zámoří a bude se připravovat na svou další sezonu v NHL v dresu Floridy.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme