Jágr výměnu z New Jersey neřeší, snaží se hlavně pořádně trénovat

Nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr nebude žádat o výměnu do jiného klubu, ani se možností trejdu nezabývá. Soustředí se hlavně na vlastní formu bez ohledu na to, zda bude mít šanci bojovat o Stanleyův pohár jinde, či zůstane v kádru Devils.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se snaží dorazit puk za záda Henrika Lundqvista

Jaromír Jágr se snaží dorazit puk za záda Henrika Lundqvista | Zdroj: Reuters

„Cítím, že nemusím žádat o výměnu. Když to bude pro klub dobré, tak půjdu. Když budou cítit, že dostali dobrou nabídku, tak mě vytrejdují. Ale říkat o to nemusím. Jestli máme stále šanci na play-off? Nevím,“ řekl Jágr pro NJ Advance Media.

New Jersey ztrácí s 28 zápasy do konce základní části na poslední postupovou pozici ve Východní konferenci 12 bodů.

Jágr ve své roční smlouvě, která mu může vynést s bonusy až 5,5 milionu dolarů, nemá klauzuli, že nemůže být bez souhlasu vyměněn.

Podobně jako v sezoně 2012/13 by tak mohl změnit dres. Tehdy odešel z Dallasu do Bostonu a zahrál si s Bruins finále Stanleyova poháru. V minulém ročníku se s New Jersey play-off nedočkal.

V zámoří se spekuluje o opětovném zájmu Bostonu, dále pak mezi dalšími zájemci mají být například Montreal, New York Islanders či dokonce Pittsburgh, kde Jágr začal svou kariéru v NHL a získal Stanleyův pohár v letech 1991 a 1992.

„Já nevěnuji pozornost uzávěrce přestupů. Jsem profesionál,“ řekl Jágr, který je stejně jako v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem Devils.

„Snažím se makat ještě více než dosud. Když zůstanu tady, tak zůstanu tady. Jestli ne, musím být připravený. Když mě někdo získá, bude očekávat, že budu dobrý. Když zůstanu, musím taky být ve formě,“ dodal Jágr, který si v této sezoně připsal v 50 zápasech 29 bodů za 11 branek a 18 asistencí.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme