Jágr zažil v dresu Floridy vítěznou premiéru, bodově se však neprosadil

Český hokejista Jaromír Jágr se při premiéře v dresu Floridy radoval s novými spoluhráči z výhry nad Buffalem 5:3. Třiačtyřicetiletá posila Panthers z New Jersey se bodově neprosadila, ale byla na ledě u obou přesilovkových gólů Brandona Pirriho ve druhé třetině. Florida přestřílela hostující hokejisty v poměru 47:14, nejhorší tým NHL držel gólman Michal Neuvirth.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr ve svém prvním utkání za Floridu

Hokejista Jaromír Jágr ve svém prvním utkání za Floridu | Zdroj: ČTK

Na ledě strávil Jágr 17:09 minuty a na Neuvirtha, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, vyslal tři střely. Na gól či asistenci však čeká nejproduktivnější Evropan v historii NHL už devět zápasů. V neděli ve 23 hodin SEČ čeká Floridu další domácí duel s Tampou Bay.

Jágr, který po čtvrteční výměně z New Jersey nestihl s Panthers ani jeden trénink, oblékl po Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a Devils dres osmého týmu v NHL a při premiéře se zařadil do prvního útoku k devatenáctiletému finskému útočníkovi s ruskými kořeny Aleksandru Barkovovi a jen o dva roky staršímu Jonathanu Huberdeauovi.

V sestavě Floridy naopak chyběl jiný český útočník Tomáš Fleischmann, který byl krátce před utkáním vyměněn do Anaheimu.

Vstup do zápasu vyšel nejhoršímu týmu soutěže Buffalu. Ve třetí minutě prostřelil Roberta Luonga z levého kruhu Cody Hodgson. Když hosté přečkali oslabení, zvýšil náskok slovenský bek Andrej Meszároš, jenž překvapil Luonga mezi betony.

V 11. minutě v přesilovce měl první šanci Jágr, ale Neuvirth pokryl prostor u tyč. Na druhé straně v oslabení zahrozil Brian Flynn, ale jinak měli domácí jasnou převahu. Český gólman i nadále držel Sabres, protože Florida zvyšovala tlak. Tři šance neproměnil Huberdeau, včetně dvou v oslabení ve 23. minutě. Náskok hostů nepojistil v přesilovce Marcus Foligno a nastal obrat.

Sabres se vymstila vyloučení Johana Larssona a Zacha Bogosiana. V přesilovce pěti proti třem ve 33. minutě poprvé překonal Pirri a u levé tyče sledoval gólovou ránu i Jágr. Za 83 vteřin v pokračující výhodě už proti čtyřem se trefil znovu Pirri. Ve 39. minutě dovršil obrat po přihrávce Jussiho Jokinenen Nick Bjugstad.

Výsledky NHL:

Florida - Buffalo 5:3 (0:2, 3:0, 2:1)
Branky: 33. a 34. Pirri, 39. Bjugstad, 55. Upshall, 60. MacKenzie - 3. Hodgson, 8. Meszároš, 53. T. Mitchell. Střely na branku: 47:14. Brankář Michal Nuevirth (Buffalo) odchytal celý zápas, pochytal 42 z 46 střel a měl úspěšnost zákroků 91,3 procenta. Diváci: 10.374. Hvězdy utkání: 1. Pirri, 2. Upshall (oba Florida), 3. Neuvirth (Buffalo).

Nashville - Detroit 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)
Branky: 23. Cullen, 27. Fisher, 37. S. Weber - 8. Brendan Smith, 23. D. Miller, 43. Marčenko, 50. Tatar. Střely na branku: 40:25. Hvězdy utkání: 1. Tatar (Detroit), 2. Cullen (Nashville), 3. D. Miller (Detroit).

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

ČTK, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme