Jágr zůstává na Floridě, vydělá si až pět a půl milionu dolarů

Na další rok podepsal čtyřiačtyřicetiletý Jaromír Jágr ve Florida Panthers smlouvu. Nadále tak může hrát v útoku vedle mladíků Huberdeaua a Barkova, i díky nim totiž v uplynulé sezoně posbíral hned několik rekordů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

Pantery táhl Jágr v základní části se 27 góly, ke kterým přidal 39 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem svého klubu.

Jágrovi se podařilo přeskočit třetího Gordieho Howa v historické tabulce produktivity. Dále překonal zápis třetího nejlepšího střelce Bretta Hulla svou 742. brankou a stal se šestým hráčem, který dosáhl na 1100 gólových nahrávek.

Ve vyřazovacích bojích zaznamenal jako pátý v historii NHL dvoustý bod. Zároveň je desátým hokejistou s více než 1600 odehranými zápasy v zámoří.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr zůstává nadále na Floridě.

Jenže v šesti zápasech letošního Stanley Cupu posbíral kladenský rodák všeho všudy jen dvě asistence a vítěz Atlantické divize vypadl už v prvním kole s New York Islanders. Možná i proto nechtěl Jágr odcházet od nedodělané práce a s vedením Floridy se podle předpokladů domluvil na nové roční smlouvě, která mu v základu zajistí čtyři miliony dolarů.

S bonusy by se jeho gáže za odehrané zápasy mohla vyšplhat až na pět a půl milionu dolarů, což je ale jen nicotný zlomek částky, kterou si vydělal za celou dosavadní kariéru.

Podle zámořských médií činí celková suma 125 milionů dolarů, tedy necelé tři miliardy korun. Peníze tak evidentně nejsou hlavní motivací, která kladenského odchovance stále u hokeje drží a žene jej dopředu tak, že stačí i mladším hráčům.

Jágr zůstává v NHL. S Floridou podepsal nový jednoroční kontrakt

Číst článek

„Možná můžeme mluvit i o částečné činnostní závislosti, která u něj je. To jsou věci, které ho dovedly tam, kde teď je, a bourají racionální limity,“ přibližuje bývalý osobní trenér Jágra a teď asistent v Mladé Boleslavi Marian Jelínek.

V příští sezoně by tak Jágr mohl ukončit jednu z jeho nelichotivých sérií, kdy v play-off nevstřelil gól už 37 zápasů v řadě. Nebo by se mohl díky případným dvaceti kanadským bodům posunout na druhé místo produktivity za Wayena Gretzkého.

Jakub Kanta, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme