Jágra v sestavě chci, stejně jako Ručinského, říká trenér Růžička

Hokejovou reprezentaci doplní před domácím světovým šampionátem Jaromír Jágr. Až pak se uvidí, jestli bude v závěrečné nominaci. Co je ale jasné, trenér Vladimír Růžička o slavnou osmašedesátku ve své sestavě rozhodně stojí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér Vladimír Růžička věří, že přemluví Jaromíra Jágra a bude ho mít v sestavě na mistrovství světa

Reprezentační trenér Vladimír Růžička věří, že přemluví Jaromíra Jágra a bude ho mít v sestavě na mistrovství světa | Zdroj: ČTK

„Domluvili jsme se, že přiletí co nejrychleji, a pak ho musím ukecat, aby na mistrovství jel,“ říká Vladimír Růžička.

A rozhodně to není tak, že by chtěl kolem české hvězdy opatrně našlapovat. Navíc nemá důvod. Byl to Růžička, kdo s kapitánským céčkem dělal Jágrovi v Naganu mazáka.

„Jarda mi naznačoval, že budeme mít dobré hráče a že by nerad překážel. Ale sestavu dělám já a my jako trenéři máme zájem, aby hrál.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jarda Jágr přiletí z Floridy co nejrychleji a pak ho musím ukecat, aby na mistrovství jel, říká reprezentační trenér Vladimír Růžička.

Nabízí se tak ještě jiné, řekněme, naganské spojení - Jaromír Jágr s Martinem Ručinským. A kdyby s nimi hrál v lajně kdokoli, bude tomuto útoku přes sto let.

„Sleduji zápasy Floridy a hraje neskutečně dobře. Je to podobný případ jako Růča. Zase nechci, aby to vyznělo, že budeme mít starší hráče, ale na mistrovství by měli být ti nejlepší. A my chceme udělat dobrý výsledek,“ vysvětluje reprezentační trenér.

Spojení Jágra s Ručinským si Růžička dovede představit. Litvínovský forvard, který má na sklonku kariéry životní sezonu, dlouho v reprezentaci nebyl. Naopak s Jágrem má Růžička hodně zkušeností.

„Nesouhlasím s tím, že to má za sebou. Nebude to Jarda Jágr v pětadvaceti, ale zase je obrovsky zkušený. Věřím, že nám pomůže jako vždycky. Kdekoliv jsem ho měl v sestavě, byl jsem s ním maximálně spokojený.“

Jaromír Jágr se připojí k reprezentaci, start na MS nepotvrdil

Číst článek

S Jágrem je to vždycky na dlouho a je jasné, že definitivní rozhodnutí padne až těsně před mistrovstvím. Růžička je ale optimista a poměrně rozhodně mluví nejen o spojení Jágra s Ručinským, v budoucím čase.

„Pokud budou zdraví, tak to tak bude. Jsou zkušení, mají něco za sebou, hrajou velice dobře a určitě o ně stojím,“ říká trenér národního týmu Vladimír Růžička.

A nezapomene si do svého parťáka s osmašedesátkou na zádech rýpnout. Jágr prostě vždycky chce něco extra.

„Až přijede, tak si řekneme, jestli má chuť. Věřím, že jo. Pak už musíme jenom sehnat pořádnou brusku a dobře mu nabrousit brusle, aby to bylo v pořádku. Pak věřím, že nám pomůže,“ uzavřel Vladimír Růžička.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme