Jágrovi přijely popřát stovky Čechů. Vyfotili se s Hertlem, San Jose jim zlevnilo vstupenky

Na narozeninový zápas Jaromíra Jágra se vydaly stovky krajanů. Česká škola v Kalifornii naplánovala ve spolupráci se San Jose Sharks Czech Heritage Night na den, kdy v Kalifornii hrál oslavenec s osmašedesátkou. Češi žijící v USA viděli nejen skvělý hokej, navíc se setkali s další českou hvězdou – Tomášem Hertlem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl a čeští fanoušci v San Jose

Tomáš Hertl a čeští fanoušci v San Jose | Foto: Facebooková stránka Tomáše Hertla

„Kdo neskáče, není Čech,“ znělo během zápasu San Jose Sharks – Florida Panthers SAP Centrem v San Jose. Na „Czech Heritage Night“ (Večer českého dědictví) dorazilo přes pět stovek krajanů, kteří sledovali výhru Floridy 6:5 v prodloužení.

27 let Jágrovy kariéry v grafech. Podívejte se, jak stoupá hvězda nejlepšího českého hokejisty

Číst článek

Zápas si nevybrali náhodou. Na ledě se utkaly dvě české hvězdy NHL, v dresu Sharks Tomáš Hertl a za Pantery nastoupil Jaromír Jágr, který v den zápasu oslavil 45. narozeniny a vedle výhry v prodloužení oslavil i svůj 1900. bod v soutěži.

Akci uspořádala Czech School of California ve spolupráci s domácím klubem, který na zápas zlevnil pět stovek lístků. Krajané dorazili především z Kalifornie, nechyběli ani zástupci sanfranciského Sokola, který funguje už 113 let.

Po zápase se někteří šťastlivci projeli na rolbě přímo na hlavní ploše arény, kompletní česká skupina vybavená vlajkami a dresy se pak vyfotila s Tomášem Hertlem.

Po úspěchu prvního českého večera se okamžitě začal plánovat druhý, tentokrát na druhém konci USA. České velvyslanectví zve krajany na pátého března do Washingtonu, kde budou moci podpořit jediného Čecha v basketbalové NBA Tomáše Satoranského v zápase proti Orlandu Magic.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme