Jágrovo zranění není vážné, ve čtvrtfinále MS by měl nastoupit

Do čtvrtfinále hokejového mistrovství světa by měla česká reprezentace nastoupit i s Jaromírem Jágrem v sestavě. Třiačtyřicetiletý útočník odstoupil z úterního utkání se Švýcarskem kvůli potížím s přitahovačem kyčelního kloubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr

Hokejista Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas | Zdroj: Český rozhlas

„Přejeme si, aby Jarda Jágr byl v pohodě a pan docent Kolář na něj vynakládá veškeré úsilí. Věřím, že bude v pořádku,“ doufá asistent Jaroslav Špaček, že se dá s pomocí docenta Pavla Koláře Jaromír Jágr dohromady.

Elitní světový fyzioterapeut Kolář spolupracuje s Jágrem už dlouho, a tak zná zdravotní problémy české hvězdy: „Včera začaly trošku bolesti v třísle, přitahovači kyčelního kloubu a trošku v kyčli. Nechtěli jsme riskovat, že by nemohl nastoupit na čtvrtfinále.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Dobré zprávy o stavu Jaromíra Jágra zjistil reportér ČRo Františeku Kuna od Jaroslava Špačka a Pavla Koláře

„Domluvili jsme se, že by nehrál a že bychom věnovali čas léčbě a regeneraci, byla v tom i prevence. Je tam malý otazníček, jestli bude startovat, ale spíš ano,“ je Pavel Kolář ohledně Jágrova čtvrtfinálového startu optimistický.

I když měli hráči jen dobrovolný trénink, Jágr si šel vyzkoušet pohyby, které by ho mohly trápit. Problém ale může být hlavně s tvrdostí ledu, která v posledním zápase včerejšího programu nemusela být pro Jágra vyhovující.

„Led je měkčí a on má tvrdší hrany. Měl trošku naražené lýtko, takže je možná, že to byla příčina. Je to pro něj klíčové utkání, větší než včera. Jeden den je fajn, dost času, aby se to mohlo zlepšit,“ říká fyzioterapeut.

Když Jágr odstoupil už v první třetině, začaly se šířit spekulace, co s ním může být, svalové zranění byla první varianta a kromě fanoušků zatrnulo možná i trenérům - asistent Špaček ale Jágrovo odstoupení v zápase, který o ničem nerozhodoval, pochopil.

„On sám se tak připravuje na tenhle zápas, protože je nejdůležitější v sezoně. Jestli to tak cítil, že potřeboval slézt z ledu a nehrát, tak věřím, že se připravuje na to, že hrát bude,“ říká kolega Vladimíra Růžičky.

Asistent si v průběhu posledního zápasu ve skupině proti Švýcarsku všiml, že když ze sestavy vypadne Jágr, hledá český tým lídra, který by strhl pozornost na sebe. „Útočníci po sobě začali koukat. Kuba Voráček se toho zhostil výborně, šel do toho,“ pochválil Špaček kapitána.

„Ale chyběli mi tam někteří hráči, kteří měli zapnout a hrát na vyšší obrátky. Ne se spoléhat na to, že nás Jarda Jágr zachrání,“ vyzývá hráče, aby se postavili do role vůdců. V zítřejším čtvrtfinále proti Finsku, které od 20 hodin a 15 minut vysíláme na streamu i Radiožurnálu.

Pavouk play off hokejového MS 2015 | Foto: ČTK

František Kuna, Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme