Jágrův dres nosí fanoušci 8 klubů NHL. Změnil hokej, říkají

Skoro třetinu týmů NHL už za svoji kariéru vystřídal hokejista Jaromír Jágr. Když ale vyrazí na stadiony svých bývalých klubů, může si být jistý, že na něj v dobrém vzpomínají. Vidět je to na tribunách, fanoušci prostě dres s číslem 68 nosí i tam, kde už Jágr dávno není.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktuálně nosí Jaromír Jágr dres s číslem 68 na Floridě, poprvé ho ale NHL poznala v Pittburghu.JPG

Aktuálně nosí Jaromír Jágr dres s číslem 68 na Floridě, poprvé ho ale NHL poznala v Pittburghu.JPG | Zdroj: Reuters

„Jágr? Lidi ho tu milovali, ale na začátku byli skeptičtí, protože hrál dlouho v Pittsburghu a to je asi největší rival. Nakonec se to otočilo a lidé byli smutní, když odešel,“ vzpomíná ve fanshopu Philadelphie fanoušek Mike.

Bylo to právě na stadionu Flyers, kde na Jágra, když hrál za Pittsburgh, pískali. Prý jako na dívku, když měl dlouhé vlasy. Podobné vzpomínky mají na českou hokejovou legendu i příznivci Ďáblů z New Jersey.

„Naposledy ho tu vyhlásili nejlepším hráčem týmu a jeho dres mám proto, že mám permanentku na celou sezonu. Mohli jsme si vybrat číslo a osmašedesátka byla jasná volba. Je tu strašně populární,“ svěřuje se prošedivělý pán v dresu Devils.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci vzpomínají na Jaromíra Jágra v dobrém i v jeho bývalých působištích, zjistil reportér ČRo František Kuna

„Znáte tu partičku, která má všechny možné jeho dresy?“ naráží na skupinu, která objíždí stadiony NHL, má dresy nejlepšího českého hráče všech dob a ráda si k tomu nasadí i paruku. Ono to nebude trvat tak dlouho a Jágr bude mít, jak slíbil, zase dlouhé vlasy, mullet.

I bez něj se ale proslavil za New York Rangers. „Je to můj velký favorit. Myslím, že změnil hokej, který se hraje v NHL. Dřív po ledě létal, jak je starší, je silovější. Jeho dresy byly na Manhattanu asi nejpopulárnější,“ všímá si Adam z New Yorku.

S dresem číslo 68 už přišli do styku fandové osmi klubů NHL, aktuálně z toho vydělávají v obchodu se suvenýry na Floridě. A asi nadále budou, když má pravé křídlo elitního útoku ze šesti zápasů 7 bodů.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme