Jakub Kindl asistoval při výhře hokejistů Detroitu nad Vancouverem

V jediném nedělním zápase hokejové NHL absolvovali hokejisté Vancouveru Canucks druhou zastávku svého sedmizápasového tripu venkovních zápasů. V Detroitu na ledě Red Wings prohráli 3:5. Jednou asistencí se na vítězství domácího týmu podílel i český obránce Jakub Kindl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kindl (vlevo) je druhým nejproduktivnějším českým obráncem v NHL

Jakub Kindl (vlevo) je druhým nejproduktivnějším českým obráncem v NHL | Zdroj: Reuters

Důležitý dvoubrankový náskok získal Detroit díky kombinacím svých švédských hráčů. Skóre otevřel Niklas Kronwall po přihrávkách Ericssona s Zetterbergem, druhou branku připravili Zetterberg s Franzenem v přesilové hře pro Gustava Nyquista.

Na začátku druhé dvacetiminutovky sice snížil hostující Linden Vey, 35. minuta ale přinesla další využitou přesilovku. Jakub Kindl chytrou zadovkou našel Slováka Tatara, který výbornou pozici v gól neproměnil. Dorážející Rus Dacjuk ale s přispěním obránce přece zvýšil na 3:1.

V posledních minutách zápasu si hosté vytvořili tlak a snažili se zápas zvrátit, dvakrát se dostali na rozdíl jediné branky, naději jim ale vzal druhý gól Pavla Dacjuka, kterým ruský útočník uzavřel skóre na konečných 5:3.

Jakub Kindl si připsal už pátou letošní asistenci, se sedmi kanadskými body je třetím nejproduktivnějším obráncem Red Wings, v pořadí českých beků je dokonce druhý v celé NHL.

Další Čech v sestavě domácích, gólman Petr Mrázek, strávil zápas na střídačce. Útočník Canucks Radim Vrbata se ani z jednoho ze 4 svých střeleckých pokusů neprosadil.

Výsledky NHL:
Detroit - Vancouver 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Branky: 35. a 60. Dacjuk (na první Kindl), 4. Kronwall, 12. Nyquist, 54. DeKeyser - 23. a 57. Vey, 53. Weber. Střely na branku: 30:33. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Zetterberg (Detroit), 2. Vey (Vancouver), 3. Helm (Detroit).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme