Jan Hanzlík se ve 34 letech vrátil do Boleslavi. Mám rád vypjaté zápasy, těší se na sezonu

Obránce Jan Hanzlík hokejově vyrůstal v Mladé Boleslavi. Nejvyšší soutěž si ale v dresu Středočechů může zahrát až letos. Jako dorostenec odešel do Sparty, kde prožil nejúspěšnější část své kariéry. Tu si prodloužil ještě působením v brněnské Kometě. Až letos ve 34 letech, zvolil návrat do rodného města.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hanzlík

Jan Hanzlík | Foto: BK Mladá Boleslav

„Pořád jsem tu doma a pořád sem jezdím. Když o mě nebyl zájem na Spartě, nechtělo se mi do první ligy ve 30 letech. Tehdy jsem zvolil radši extraligu,“ přiznává po letech hokejista Jan Hanzlík.

V brněnské Kometě měli zájem zkušeného beka ještě udržet. Nabídka Bruslařského klubu pro něj už měla větší váhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na návrat do Mladé Boleslavi se beka Jana Hanzlíka zeptal reportér ČRo Pavel Petr

„Už se nechci trmácet, tak jsem zvolil cestu sem. Znám trenéry, sedl jsem si s vedením a řekli mi jasný koncept. Myslím, že by to mohlo klapat,“ říká 34letý hokejista.

Věří zároveň, že najde společnou řeč s mladoboleslavskými fanoušky. Ještě v dresu Sparty kvůli svému stylu rozhodně nepatřil k těm nejoblíbenějším hráčům.

„Nevím, jestli to je minulost. Ale hraju svůj hokej a je to mé zaměstnání. Když mě někdo nebude mít rád, bude to tak. Hokej hraju za Boleslav, ne za fanoušky, tak uvidíme, jestli si je získám, nebo ne. Když jsem tu hrál se Spartou, nebylo to ideální, tak uvidíme, jestli si najdu cestu,“ přemýšlí navrátilec.

Středočeši v loňském extraligovém ročníku postoupili až do semifinále play-off a u soupeřů si získali respekt. Nyní chtějí loňský úspěch, i díky posilám v kádru, zopakovat.

„Bude to těžší, ale máme výzvu. Celá hokejová veřejnost nás bude brát, což vedení chtělo. I věkem i zkušenostmi na to mám. David Výborný i trenéři vědí, co ode mě očekávat. Jsem zvyklý hrát pod tlakem, bez něj mě to nebaví. Mám rád, když lidi řvou,“ těší se Jan Hanzlík, že by v Mladé Boleslavi mohla být podobná atmosféra jako třeba v Brně.

Zkušený obránce by měl být jedním z klíčových hráčů Mladé Boleslavi A doufá také, že Bruslaři znovu budou bojovat o horní příčky extraligové tabulky.

„Přivedli se hodně kvalitní hráči, jako je Petr Vampola. Přišlo hodně obránců i brankář. Všechno se sžívá, ale myslím, že Boleslav hodně posílila. Mančaft máme dobrý a musí se s námi počítat,“ dodal Jan Hanzlík.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme