Jandač pozval na turnaj Karjala čtyři nováčky, vrací se Kvapil s Rothem

Trenér Josef Jandač pozval do hokejové reprezentace před turnajem Karjala čtyři nováčky, všechny z extraligy. Na druhou velkou akci sezony po zářijovém Světovém poháru v Torontu se budou připravovat i útočníci David Kämpf z Chomutova, Robin Hanzl z Litvínova, liberecký Michal Bulíř a Karel Vejmelka z Komety Brno, který bude v pozici třetího gólmana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač, trenér

Josef Jandač, trenér | Foto: Filip Jandourek

Jandač plánuje, že Vejmelka bude s týmem trénovat do pátečního odletu do Helsinek a do zápasů by zasáhnout neměl.

„Měl by být připravený v tréninku, kdyby se nedejbože někdo zranil. Chceme ho vidět a trošku si ho připravit jako gólmany předtím, s nimiž měl možnost pracovat náš trenér brankářů Petr Jaroš. Aby nasál atmosféru a byl připravený na další akce,“ uvedl na tiskové konferenci Jandač.

Mezi pozvanými je opět takřka po roce i Vejmelkův spoluhráč z Brna útočník Marek Kvapil či třinecký bek Vladimír Roth, jenž si poslední start za reprezentaci připsal před necelými dvěma lety. V nominaci jsou tři brankáři, osm zadáků a 14 forvardů, českou nejvyšší soutěž zastupuje 13 hráčů.

Národní tým zahájí Karjalu v domácím prostředí: ve čtvrtek 3. listopadu vyzve v Plzni Švédsko. Po přesunu do Helsinek nastoupí v sobotu v Hartwall Areně proti domácímu Finsku a o den později proti Rusku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme