Jaromír Jágr po 4. místě na MS končí v reprezentaci

Okamžitě po skončení neúspěšného zápasu o třetí místo přišlo očekávané vyjádření opory reprezentace Jaromíra Jágra. 43letý útočník Floridy novinářům potvrdil, že v reprezentaci končí. Po finále bylo legendární pravé křídlo vyhlášeno nejužitečnějším hráčem šampionátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr skončil v hokejové reprezenaci

Jaromír Jágr skončil v hokejové reprezenaci | Foto: Český rozhlas

„Opravdu končím. Strašně moc děkuji fanouškům, kteří mi pomohli v kariéře. Je to neskutečná odměna, když se vám něco povede a vidíte, že za vámi stojí dav. Na druhou stranu je to obrovská zodpovědnost. Čím je člověk starší, tím víc nechce lidi zklamat,“ řekl Jaromír Jágr České televizi.

„Už to nehraju pro sebe, ale pro lidi. Když tam jdu a vím, že na vás někdo upíná oči a všechna naděje jde k vám. Když jim to nemůžete vrátit, je to obrovské zklamání. A mě to hrozně ničí,“ dodal legendární útočník.

Na MS i přes neúspěch reprezentace získal dvě individuální ocenění. Byl nominován do All Star sestavy a zároveň vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu.

O ukončení reprezentační kariéry mluvil Jaromír Jágr už v minulosti, naposledy po neúspěšném zápase o třetí místo před rokem v Minsku. Letos tým pod vedením bývalého spoluhráče Vladimíra Růžičky opět posílil, opět ale nezískal medaili a po prohře s USA oznámil konec reprezentační kariéry.

V národním týmu odehrál Jaromír Jágr 152 zápasů a vstřelil 55 branek, ty poslední dva ve čtvrtečním čtvrtfinále proti Finsku a výrazně se podílel na postupu.

Největšími reprezentačními úspěchy legendární „osmašedesátky“ jsou zlatá medaile ze ZOH v Naganu a dva triumfy na MS v letech 2005 a 2010.

Působení kladenského rodáka v reprezentaci trvalo téměř 26 let, poprvé nastoupil 2. listopadu 1989 ještě za Československo proti SSSR, první branku dal v únoru 1990 Švédům.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme