Jaromír Jágr se na Floridě přiblíží k postupu do bojů o Stanley Cup

Český hokejový útočník Jaromír Jágr se přesunem na Floridu přiblížil postupu do play-off zámořské NHL. Zatímco jeho bývalý klub New Jersey ztrácí na nejlepší osmičku Východní konference 8 bodů, Florida pouhé 2 body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Filip Jandourek

Od Jágra, který by měl poprvé v dresu Floridy nastoupit už v sobotním utkání proti Buffalu, čekají, že vyvede tým z krize, protože Panthers už počtvrté v řadě prohráli a navíc během této série vstřelili pouze čtyři góly.

I česká osmašedesátka doufá, že v novém týmu najde znovu radost z hokeje. S ní podle Jágra souvisí i případný možný posun v historických statistikách NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaropmír Jágr doufá, že v novém týmu najde znovu radost z hokeje. S ní souvisí i případný možný posun v historických statistikách NHL, řekl před několika dny Radiožurnálu Jágr.

„Tak to je víceméně spojený. Pokud se mi bude dařit a budu mít z hokeje radost, tak v tabulkách vyskočím nahoru. Pokud ne, tak šance, že někam poskočím je hodně malá,“ český útočník před několika dny řekl Radiožurnálu.

Jaromír Jágr v posledních osmi zápasech v dresu New Jersey nebodoval a v letošní sezoně nasbíral v 57 utkáních 29 bodů, když vstřelil 11 gólů a na dalších 18 branek přihrál.

V historické tabulce střelců chybí české hrající legendě pouze jeden gól k vrovnání Phila Esposita, který nastřílel 717 gólů a je na 5. místě v historické tabulce střelců.

Jaromír Jágr si nemohl vybírat, ale Floridu jako novou výzvu bere

Číst článek

V kanadském bodování má Jágr na dohled čtvrtého Rona Francise, se kterým hrával v Pittsburghu. Z páté pozice na něj ztrácí pouhých 14 bodů, navíc mu chybí pouze 16 bodů k dosažení magické hranice 1800 kanadských bodů.

K dosažení těchto hranic by mohl Jaromíru Jágrovi na Floridě pomáhat i další český útočník Tomáš Fleischmann.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme