Jaromír Jágr se připojí k reprezentaci, start na MS nepotvrdil

Útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr se po skončení sezony v NHL připojí k národnímu týmu v přípravě na domácí mistrovství světa. Svou účast na šampionátu ale v rozhovoru pro deník Sport nepotvrdil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní

Jaromír Jágr se kromě kariéry v NHL věnuje i kladenským Rytířům, které vlastní | Foto: Filip Jandourek

„Domluvili jsme se tak, že se po sezoně co nejrychleji seberu a vrátím se do Česka. A normálně se zařadím do mužstva s tím, že není jisté, jestli budu na mistrovství hrát,“ prozradil Jaromír Jágr v rozhovoru pro deník Sport podrobnosti své domluvy s koučem Vladimírem Růžičkou.

„Do Prahy si beru brusle, ale jestli je nazuju, to nikomu nezaručuju,“ dodal 43letý útočník s tím, že vše ještě zevrubně probere s trenérem.

Přehrát

00:00 / 00:00

S manažerem reprezentace Slavomírem Lenerem mluvila ve vysílání Radiožurnálu Helena Šulcová

Na svém příjezdu k národnímu týmu před domácím MS se s trenérem začal domlouvat až v posledních dnech. „Dokud jsme měli šanci na play-off, tak ctím zásadu, že není fér vůči zámořskému klubu o tom mluvit. Chápu trenéry, kteří chtějí mít jasno, ale já tohle nedělám.“

Český tým zatím Jágrovu účast na MS potvrdit nemohl. „NHL stále běží, Jaromír má před sebou ještě několik zápasů a my nesmíme nic vyhlašovat, dokud jsou hráči v soutěži. To jsou pravidla NHL a je to i velice tvrdě penalizováno, pokud se něco dostane ven,“ řekl Českému rozhlasu manažer reprezentace Slavomír Lener.

Pavelec vychytal Minnesotu, byl hlavní hvězdou Jets

Číst článek

Florida ale o víkendu ztratila i teoretickou naději se do vyřazovacích bojů probojovat. V novém týmu se ale hrající legendě líbí a prý je blízko podpisu nového kontraktu.

43letý Jágr naposledy za reprezentaci nastoupil na loňském MS v neúspěšném zápase o bronz proti Švédsku. Poté se s národním týmem rozloučil s tím, že jeho hokej už se do stylu českého mužstva nehodí.

„Před 14 dny jsem byl v Americe. Viděl jsem 1 zápas a měl obrovskou chuť do hokeje. Výměnou na Floridu neskutečně ožil, hraje v lajně s mladými kluky, jednomu je 21 a druhému 19. To je juniorská lajna. Nacvičují spolu speciální situace, mají i dost času na ledě,“ všiml si manažer národního týmu.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme