Jaromír Jágr zůstává na Floridě, s klubem prodloužil smlouvu o jeden rok

Český hokejový útočník Jaromír Jágr bude pokračovat i v příští sezoně v NHL. S klubem Florida Panthers podepsal nový kontrakt na jednu sezonu a může tak v jejím dresu překonávat další historické milníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr (uprostřed) v týmu Floridy pookřál. Od přestupu k Panthers nasbíral 14 bodů

Jaromír Jágr (uprostřed) v týmu Floridy pookřál. Od přestupu k Panthers nasbíral 14 bodů | Zdroj: Reuters

Jágr začal uplynulou sezonu v New Jersey, ale v průběhu sezony byl vyměněný právě na slunnou Floridu. Tam legendární český útočník neuvěřitelně ožil a v závěru základní části se dostal do vynikající formy.

I proto se dalo očekávat, že bude ze strany klubu velký zájem udržet osmašedesátku i na příští rok, což se také stalo skutečností.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr zůstává v NHL. S týmem Florida Panthers prodloužil smlouvu o jeden rok.

„Měl jsem možnost tu odehrát posledních 20 zápasů a i když spousta lidí říkala, že už jsem dole, tak mi ti mladí hráči dali extra energii a jsem rád, že tu můžu hrát dál,“ usmíval se Jaromír Jágr.

Florida se nakonec do bojů o Stanley Cup nedostala, ale Jágr nasbíral ve 20 zápasech 18 bodů, když vstřelil 6 gólů a na dalších 12 branek přihrál. Celkem získal v uplynulém ročníku 47 bodů.

Hlavně si ale v dresu Panthers výborně sednul s mladými spoluhráči Aleksanderem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem. Zkušený český hokejista vedle nich viditelně ožil a oni zase budou mít možnost se od jednoho z nejlepších hokejistů historie hodně přiučit.

 

Tak jsme se domluvili, zůstávám na Floridě. :))))

Posted by Jaromír Jágr on 12. duben 2015

V minulosti už Jágr v NHL strávil 21 sezon. Jedenáct let odehrál v Pittsburghu a pak postupně vystřídal dresy Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy. Celkem odehrál 1550 utkání, ve kterých nasbíral 1802 bodů. Vstřelil 722 branek a na 1080 gólů přihrál.

V historické tabulce kanadského bodování patří Jaromíru Jágrovi 4. místo. Třetí Gordie Howe má o 48 bodů více, na druhého Marka Messiera ztrácí Jágr 85 bodů.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme