Jaškin nahrál na vítězný gól St. Louis, které vyrovnalo sérii se San Jose

Hokejisté St. Louis v noci na dnešek porazili San Jose v poměru 6:3 a vyrovnali stav konferenčního finále na 2:2. Na výhře Blues se jednou přihrávkou podílel i český útočník Dmitrij Jaškin, zatímco Tomáš Hertl a Roman Polák na straně San Jose žádný bod nezaznamenali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sharks Tomáš Hert se dnes bodově neprosadil

Útočník Sharks Tomáš Hert se dnes bodově neprosadil | Zdroj: Reuters

Kouč St. Louis Ken Hitchcock zareagoval na čtvrteční porážku svého týmu 0:4 výměnou gólmanů a ve čtvrtém pokračování série se San Jose se tato změna ukázala jako správná.

Brankář Jake Allen totiž pochytal více než 30 střel San Jose, čímž svému klubu pomohl k výhře 6:3 a především k vyrovnání série.

Blues o svém triumfu ve čtvrtém duelu finále Západní konference rozhodli již v prvních dvou třetinách, které v souhrnu ovládli 4:0.

Skóre zápasu v 7. minutě při přesilovce otevřel Troy Brouwer, kterého krátce poté napodobil i Jori Lehtera.

Tampa Bay srovnala sérii s Penguins, gólově přispěl Šustr

Číst článek

Hráči St. Louis následně dominovali i v prostřední části hry, v níž také stejně jako v předchozí dvacetiminutovce nastříleli dva góly a předvedli bezchybnou obranu.

O oba tyto zásahy se postaral Kyle Brodziak. Na čtvrtém gólu Blues měl velký podíl český forvard Dmitrij Jaškin, jenž před bránou Žraloků našel osamoceného Brodziaka a ten se v ideální střelecké pozici nemýlil.

V závěrečné třetině zabrali také domácí, ale ani góly Joeho Pavelskiho, Chrise Tierneye a Melkera Karlssona k velkému obratu nevedly, protože St. Louis díky brankám Troye Brouwera a Alexe Pietrangela zápas kontrolovalo.

Další souboj mezi St. Louis a San Jose bude následovat v noci na úterý, kdy se oba kluby střetnou na území Blues.

Západní konference - 4. zápas:

San Jose - St. Louis 3:6 (0:2, 0:2, 3:2)
Branky: 42. Pavelski, 47. Tierney, 57. Karlsson - 7. a 44. Brouwer, 27. a 31. Brodziak (na druhou Jaškin), 11. Lehterä, 56. Pietrangelo. Střely na branku: 34:27. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Brodziak, 2. Brouwer (oba St. Louis), 3. Tierney (San Jose). Stav série: 2:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme