Jaškin překonal Mrázka a rozhodl v NHL o vítězství St. Louis

Svým třetím gólem v sezoně rozhodl útočník St. Louis Blues Dmitrij Jaškin o vítězství svého týmu na ledě Detroitu. Osm minut před koncem zápasu blafákem zakončil rychlou individuální akci a vstřelil vítězný gól zápasu. Mrázek byl za 18 úspěšných zásahů vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Jaškin vstřelil svůj třetí gól v sezoně, rozhodl jím zápas proti Detroitu

Dmitrij Jaškin vstřelil svůj třetí gól v sezoně, rozhodl jím zápas proti Detroitu | Zdroj: Reuters

Při prvním gólu Blues na konci první třetiny měl Petr Mrázek smůlu. Chtěl chytit střelu Alexe Pietrangelo od modré čáry, ale před brankou šikovně clonil Ty Rattie a od jeho lýtka se puk odrazil mimo dosah českého brankáře.

Vítězná branka naopak byla otázkou umění Dmitrije Jaškina. 22letý Čech nabral rychlost už v obranném pásmu, ve středním převzal přihrávku Davida Backese a namířil si to mezi dva obránce Red Wings. Těm ujel a Mrázkovi udělal rychlou kličku do forhendu. Dal svůj třetí gól v sezoně.

Rudá Křídla dokázala při power play snížil díky Henkriku Zetterbergovi, během zbývajících dvou minut se ale nepodařilo vyrovnat. Malou náplastí na prohru může Petru Mrázkovi být titul třetí hvězdy zápasu, který si vysloužil osmnácti úspěšnými zákroky.

Výsledky NHL:
Detroit - St. Louis 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 58. Zetterberg - 19. Rattie, 53. Jaškin. Střely na branku: 30:20. Petr Mrázek odchytal za Detroit 57:58 minuty, inkasoval dvě branky z 20 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Diváci: 20 027. Hvězdy zápasu: 1. Pietrangelo, 2. Steen (oba St. Louis), 3. Mrázek (Detroit).

Colorado - Buffalo 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 50. Tanguay, 60. Beauchemin - 37. E. Kane. Střely na branku: 35:28. Diváci: 13 274. Hvězdy zápasu: 1. Beauchemin, 2. Tanguay, 3. Varlamov (všichni Colorado).

Anaheim - Minnesota 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky: 11. Stewart, 54. Rakell, 60. Silfverberg - 7. Stoll. Střely na branku: 27:26. Diváci: 15 962. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Gibson, 3. Lindholm (všichni Anaheim).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme