Je O2 arena pro Slavii moc drahý luxus? Klubu můžou chybět peníze na kvalitnější hráče

Hokejová Slavia je v krizi, v této sezoně vystřídala už tři trenéry a stále se jí nedaří. Tým současného kouře Gregora je v extralize na dně tabulky a baráž ho zřejmě nemine. Fanoušci hořekují, že současné vedení hazarduje s dobrým jménem Slavie. To ale zatím mlčí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavii z krize neprobralo ani angažování nového trenéra. S Dušanem Gregorem lepší výsledky nedorazily

Slavii z krize neprobralo ani angažování nového trenéra. S Dušanem Gregorem lepší výsledky nedorazily | Zdroj: ČTK

„Zrovna k tomuhle tématu se teď nechceme moc vyjadřovat, nám to nepomáhá,“ říká za vedení klubu tiskový mluvčí pražské Slavie Jakub Mezlík.

Hráči možná něco tuší, ale navenek se nedostane nic. To je nepříjemná situace také pro fanoušky, kteří Slavii podporují v libeňské hale dál. A právě O2 arena je pro Slavii velký problém, uznává to i bývalý obránce pražského klubu Tomáš Žižka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle bývalého slávisty Tomáše Žižky utápí Slavia peníze zbytečně za pronájem O2 areny. Na posily jí pak prostředky v rozpočtu schází

„O čem to dnes je? Stoprocentně o penězích. A Slavia utrácí strašné peníze v tomhle komfortu, pronájmu O2 areny. Místo toho by si mohla nakoupit lepší hráče a kvalitnější by i udržela,“ vysvětluje možné finanční problémy Tomáš Žižka, který za Slavii hrál 6 sezon a má i jeden titul.

„Kvalitních hráčů v lize tolik není a daleko hůř se získávají. Je třeba je zaplatit,“ dodává nynější opora Zlína.

Slavia hospodaří s rozpočtem kolem 90 milionů korun a samotný pronájem haly stojí zhruba 14 milionů. Vydělává se hlavně na vstupném, ale s tím souvisí úspěch v podobě postupu do play off, a to se Slavie letos týkat nebude.

Značka Slavia je v troskách. Fotbalovou pomoc má prý hledat v Manchesteru

Číst článek

Když se odečte suma za pronájem, dostane se Slavia pod průměr rozpočtu extraligových klubů. Skoro polovina peněž pak padne na platy hráčů. Možná i proto čeká Slavia na výhru za tři body od poloviny listopadu.

Klepiš přeje slávistům zažít pocit vítězství

„Jsem v kontaktu s Jardou Bednářem, občas si napíšeme. S Vláďou Rothem si nemáme co říct. Akorát, že zase spadli. Přeju jim, aby už aspoň jeden zápas vyhráli, zlomili to a zase zažili pocit vítězství, protože to pro ně musí být těžké,“ vysvětluje bývalý slávista Jakub Klepiš.

Klepiš má se Slavií dva tituly a nyní válí za suverénní Třinec, kde sleduje situaci pražského klubu společně se spoluhráčem a také bývalým slávistou Vladimírem Rothem. Za současného rozpoložení se Slavia nevyhne play out, možná ani baráži. A pak už je jen jeden stupínek - sestup.

„Zatím si to nedovedu představit. Budou to mít hodně těžké, aby nespadli. Byla by to velká škoda. Lidi si možná neuvědomují, jaké by to mělo dopady, kdyby Slavia sestoupila,“ přemítá Jakub Klepiš.

Petr Kadeřábek, František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme