Je to recese, ale hodně to pro mě znamená, říká překvapivý účastník Utkání hvězd John Scott

Hvězdy NHL Jaromír Jágr, Patrick Kane nebo Alexandr Ovečkin. Asi se nebudete divit, že tato jména vybrali fanoušci jako kapitány jednotlivých divizí pro nový formát Utkání hvězd. Doplňuje je ale hokejista, který aktuálně působí na farmě. Týmu Pacifické divize dělá kapitána bitkař John Scott.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán týmu Pacifické divize John Scott na ledě při víkendovém Utkání hvězd

Kapitán týmu Pacifické divize John Scott na ledě při víkendovém Utkání hvězd | Zdroj: Reuters

Pokud někdy komentátoři u jména John Scott zvýší hlas, je to ve valné většině případů při šarvátce třiatřicetiletého útočníka. Zajímavý není jen jeho životní příběh, ale i ten v rámci současné sezony 2015/2016. I když Scott odehrál jen 11 zápasů za Arizonu, fanoušci ho zvolili jako kapitána, mají ho rádi a je to celé tak trochu recese.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán týmu Pacifické divize John Scott je rád, že se nakonec rozhodl na Utkání hvězd dorazit

„Myslím, že si to všichni užijeme. Snad se na to kouknou i moji přátelé třeba v televizi. Budu se snažit si tak nějak hrát to svoje, ale o nějakých super výkonech to v Nashvillu asi úplně nebude,“ zlehčuje svou nominaci Scott.

Fanoušci si ho vybrali ještě v době, kdy hrál za Arizonu. Pak byl vyměněn do Montrealu, který ho poslal na farmu. To vše během toho, kdy jeho žena měla doma dvě děti a k tomu čekala dvojčata. Nic příjemného.

„Bylo to takové zvláštní překvapení. Nečekal jsem to. Ale musel jsem to brát tak, že jsem prostě součástí trhu s hráči a někdo mě prodal. Tak jsem se prostě sbalil a vyrazil. Moje žena je těhotná, čekáme dvojčata, ta se zatím se mnou nestěhuje,“ okomentoval své stěhování John Scott.

Scott tak sbalil kurfy a letěl do Kanady. Vedení NHL na něj pak apelovalo, aby se Utkání hvězd vzdal, ale po nátlaku veřejnosti i známých sportovních osobností Scott v Nashvillu je.

Hokejové All Star Game začalo. Dovednostním soutěžím kralovali hráči Východní konference

Číst článek

„Moc to pro mě znamená. Nejen, že mě zvolili, to chápu, že je trochu sranda. Ale hlavně, že se za mě postavili ještě potom. Že mě prostě v Nashvillu chtějí. To je pro mě ta pravá odměna a opravdové potěšení. Hodně mi v tomhle pomohli také spoluhráči v Arizoně. Takže moc děkuji, cením si toho,“ říká John Scott.

Ve svém vyjádření napsal třeba to, že je trochu nervózní, jak bude na ledě vypadat vedle hokejových elegánů, jako jsou třeba Tarasenko nebo Dacjuk.

O něčem takovém se mu před deseti lety ani nezdálo. Tehdy neměl na svém kontě ani jeden zápas v NHL a autobusem jezdil deset hodin na zkoušky, aby získal univerzitní titul. Možná i z toho má ve třiatřiceti letech drobné šediny, ale vadit mu to nemusí. V Nashvillu je totiž schová pod helmu během Utkání hvězd NHL.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme