Jeden z loňských finalistů skončí už ve čtvrtfinále. Rozhodne sedmý zápas

Hokejisté Sparty, Třince a Litvínova už mají semifinále jisté a mohou šetřit síly na další boje v play-off. Poslední čtvrtfinále ale musí rozhodnout až sedmý zápas. V repríze loňského finále mezi brněnskou Kometou a Zlínem bude dnes večer jasno, kdo půjde dál a pro koho naopak sezona skončí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Komety Jakub Koreis (v modrém) cloní zlínskému brankáři Liboru Kašíkovi

Útočník Komety Jakub Koreis (v modrém) cloní zlínskému brankáři Liboru Kašíkovi | Zdroj: ČTK

Překonat čtvrtfinále – to je hranice úspěchu nejen na světových šampionátech, ale pro loňské extraligové finalisty i cíl. Brno už jeden mečbol mělo, ve Zlíně ale dostalo nepopulárního „bůra“ a série se vrací k sedmému zápasu na led Komety.

„Musíme změnit nástup do zápasu a hlavně to, co nás zdobilo – dohrávat souboje a hrát více v útočné třetině,“ říká obránce brněnské Komety Jan Hanzlík, který na ledě tráví hodně času.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nikdo nebude chtít udělat chybu, ví zlínský obránce Tomáš Žižka před rozhodujícím čtvrtfinálovým duelem s Kometou

Zároveň ví, že dost často bude muset být pozorný před vlastním brankovištěm. „Většinu gólů nám dali před bránou, tlak jsme ale neměli,“ má jasno Hanzlík.

Kometa touží po dvanáctém titulu v klubové historii. Ten zatím poslední ale přišel v době, kdy současní hokejisté Komety ještě dávno nebyli na světě - v roce 1966.

V novodobé éře z toho jsou zatím dvě neúspěšná finále. To poslední před rokem, dobře si na něj pamatuje Tomáš Žižka, současný bek konkurenčního Zlína.

Zlín si vynutil sedmé čtvrtfinále. Víc chtěli, řekl brněnský Ton

Číst článek

„Bude záležet i na první brance, týmy cítí, že může jít o poslední zápas sezony. Dře se na krev, ale nikdo nebude chtít udělat chybu,“ uvědomuje si zlínský Tomáš Žižka, který se loni v barvách Komety musel ve finále sklonit před Zlínem, jenž vyhrál 4:1 na zápasy.

Soupeř Komety, či Zlína bude ve výhodě

Letos je série vyrovnanější, což může těšit týmy, které už mají postup jistý a k tomu také čas na regeneraci.

„Všichni jsou určitě spokojení, že se tady takhle dobíjíme. Postupující tým bude v nevýhodě, ale tyto úvahy bych nechal na později,“ odmítá plánovat Žižka. Pokud jeho tým postoupí, bude hrát v semifinále proti Třinci, když vyhraje Kometa, vyzve Litvínov.

Rozhodující sedmý čtvrtfinálový zápas se hraje v 18:20. Přímý přenos celého duelu uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport na našem webu a v mobilní aplikaci iRadio.

Souboj zlínského obránce Tomáše Žižky a útočníka Komety Tomáše Vondráčka (vpravo) | Foto: ČTK

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme