Jen 11 hráčů NHL dosáhlo na metu tisíce bodů dřív než Crosby. Kanaďan pokořil i Jágra

Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby dosáhl v noci na pátek v hokejové NHL významného milníku, když v zápase proti Winnipegu zaznamenal jubilejní tisící bod. Crosby se tímto stal již třetím hráčem v probíhající sezoně, který na tuto metu dosáhl. Na rozdíl od Alexandra Ovečkina a Henrika Sedina na to však potřeboval výrazně méně zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidney Crosby dosáhl na hranici 1000 bodů v NHL

Sidney Crosby dosáhl na hranici 1000 bodů v NHL | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Crosby potřeboval na dosažení tisícovky bodů v NHL nastoupit do 757 duelů. Ve stoleté historii kanadskoamerické ligy pouze jedenáct hráčů oslavilo tento milník dříve než on.

Asi není překvapením, že prim v tomto ohledu hraje v historických tabulkách Wayne Gretzky, jenž na hranici tisíce bodů potřeboval pouhých 424 zápasů.

Z aktivních hráčů je Crosbymu nejblíže Jaromír Jágr. Český útočník do klubu tísícovkařů vstoupil 30. prosince 2000, kdy nastoupil do svého 763. utkání v NHL.

Současná hvězda Pittsburghu měla oproti Jágrovi lepší start

Navzdory tomu, že Crosby potřeboval k tisícovce o šest duelů méně než Jágr, trvalo mu to z hlediska času o něco déle. Zatímco Čech to zvládl už ve své 11. sezoně v NHL, Kanaďan si musel počkat až do té dvanácté. Důvod? Především zdravotní problémy, kvůli kterým Crosby vynechal desítky zápasů.

Pokud však čísla Crosbyho a Jágra budeme zkoumat více detailně, zjistíme, že kanadský rodák měl oproti kladenskému odchovanci výrazně lepší start.

Jágrovi přijely popřát stovky Čechů. Vyfotili se s Hertlem, San Jose jim zlevnilo vstupenky

Číst článek

Crosby totiž první stovku statistických zápasů zvládl zaznamenat už během své první sezony. Například na 500 bodů spotřeboval jen 369 zápasů.

To Jágr začal v porovnání s Crosbym pomaleji. První stovky se dočkal „až“ v polovině své druhé sezony a k zisku pětistého bodu musel odehrát o 50 duelů víc než Kanaďan.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme