Jestli budeme hrát takto i dál, můžeme Karjala Cup i vyhrát, říkají hokejisté po vítězství nad Švédy

Českým hokejistům se poslední tři ročníky helsinského Karjala Cupu nevydařily. Národní tým vždy skončil poslední. Čtvrteční úvodní zápas se Švédskem, který se hrál v Plzni, ale ukázal, že by to letos mohlo být jinak. Češi totiž do turnaje vstoupili jasným vítězstvím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník hokejové reprezentace Richard Jarůšek

Útočník hokejové reprezentace Richard Jarůšek | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Ty turnaje nejsou jen tak. Jsme rádi, že jsme do toho dobře vstoupili, ale nesmíme se nechat uspokojit. Další dva zápasy budou extrémně těžké, takže se na ně musíme připravit. Hokej se hraje pro vítězství a musíme doufat, že vyhrajeme co nejvíc zápasů,“ říkal po úvodním duelu Karjala Cupu útočník a autor jedné z branek do sítě Švédska Richard Jarůšek.

Český tým i s pěti nováčky v sestavě dokázal v Plzni porazit Švédsko vysoko 6:3, přitom právě celek ze země tří korunek obhajuje na turnaji vítězství z předchozích dvou let. Češi ale předvedenou hrou ukázali, že u jedné výhry rozhodně nemusí zůstat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další dva zápasy budou extrémně těžké, říká po úvodním duelu na Karjala Cupu Richard Jarůšek

Pokud totiž budou dál aktivním pohybem napadat soupeřovu rozehrávku a zůstanou tak produktivní jako v utkání se Švédy, mohou pomýšlet i na zopakování dosud jediného triumfu na Karjala Cupu z roku 2012.

„Jestli takhle budeme hrát, tak proč ne,“ nechce se obránce Jakub Jeřábek pouštět do obsáhlejší polemiky, zda může český tým první turnaj sezóny Euro Hockey Tour vyhrát.

Více může napovědět už sobotní duel, ve kterém nastoupí česká reprezentace v Helsinkách proti domácímu Finsku. To má co do jmen na turnaji nejsilnější kádr a navíc bude chtít odčinit i čtvrteční porážku od mladého ruského výběru 1:5.

„Hrají doma, takže se na ten zápas připraví. Jestli byli nějací špatní, tak budou zmobilizovaní, takže to bude těžké. Na této úrovni je ale těžký každý zápas. Musíme hrát stejně. Je vidět, že se od naší hry můžeme odrazit,“ věří v sílu českého týmu, se dvěma góly nejlepší český střelec v utkání se Švédskem, Lukáš Radil.

I proto bude zajímavé sledovat, zda se českému týmu podaří uspět v sobotu proti Finsku, respektive v neděli v duelu s Ruskem a podruhé v historii vyhrát Karjala Cup.


Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme