Jestli budou nájezdy, první pojede Kašpar. Jeho finta je zatím stoprocentní

Dnes odpoledne rozhodnou čeští hokejisté o tom, jestli si na mistrovství světa zahrají o medaile. Pokud by v jejich čtvrtfinále proti Spojeným státům mělo dojít na samostatné nájezdy, jako první určitě pojede Lukáš Kašpar, který na šampionátu proměnil všechny tři své pokusy. Pokaždé to bylo po naprosto stejném zakončení, které nevědomky piluje už od dětství - střela mezi nohy soupeřova brankáře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Kašpar se raduje z gólu proti Švýcarsku v posledním utkání základní skupiny MS v Moskvě

Lukáš Kašpar se raduje z gólu proti Švýcarsku v posledním utkání základní skupiny MS v Moskvě | Zdroj: ČTK

Tuto fintu, kdy propasíruje kotouč po ledě mezi pravý beton gólmana a patku jeho hokejky, odkoukal před dvěma roky na internetu od Kanaďana Toewse.

„Koukal jsem na nějaké nájezdy a přemýšlel jsem, co bych mohl dělat. Viděl jsem Johnnyho Toewse, jak to hází na nohu a líbilo se mi to, padalo mu to tam. Akorát mi to moc nešlo, protože to mám trochu víc zahnutý a občas, když se to zvedne, tak brankář to přišpendlí pod nohou. Jenom jsem přemýšlel, jak to udělat, abych to mohl dělat já,“ svěřil se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud dojde ve čtvrtfinále MS v souboji se Spojenými státy na nájezdy, Češi vedou už teď 1:0. Mají totiž v týmu neomylného střelce Lukáš Kašpara. Více Petr Kadeřábek

A tak začal Lukáš Kašpar na svůj nájezd najíždět více zleva, aby nehrnul kotouč před sebou a po naznačení kličky do bekhendu mohl pohodlně zakončovat po ledě. Brankáři jeho fintu znají, přesto mu na šampionátu už třikrát vyšla. „Někdo to někdy chytí. Není to nic, co by bylo úplně stoprocentně jisté,“ říká.

Přesto by Lukáš Kašpar chtěl jednou přesně tímto nájezdem rozhodnout o velkém vítězství pro český hokej, a alespoň se tak přiblížit jeho velkému hokejovému vzoru Robertu Reichlovi, který svým samostatným nájezdem rozhodl o postupu národního týmu do finále olympijského turnaje v Naganu.

Pozor na Matthewse a Larkina, varují shodně čeští hráči před čtvrtfinále

Číst článek

„To byl velký nájezd, asi největší. Proto jsem začal nosit dvaadvacítku, protože jsem všude slyšel, jaký to byl hokejista. Díky tomu, že nás trénoval ten samý trenér, jezdil s námi občas do kabiny, seděl a kecal s námi a my jsme seděli jak pecky a jenom jsme na něj koukali,“ vzpomíná Lukáš Kašpar.

Zápas národního týmu proti Spojeným státům ve čtvrtfinále mistrovství světa začne v 15.15, přímý přenos vysílá Radiožurnál a internetový a digitální stream ČRo Sport.

Česko x USA na MS | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme