Jihlava nebo Kladno, sedmý zápas určí posledního semifinalistu 1. ligy

Pro jeden ze slavných klubů hokejové historie, Jihlavu nebo Kladno, dnes skončí sen o návratu mezi tuzemskou elitu. Čeká je totiž sedmý rozhodující duel čtvrtfinálové série první hokejové ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník kladenských Rytířů Jan Hlaváč

Útočník kladenských Rytířů Jan Hlaváč | Foto: Josef Poláček, Rytíři Kladno

„Budou to nervy, jde o všechno,“ je přesvědčen kladenský útočník Jan Hlaváč.

Rytíři promarnili v neděli možnost ukončit sérii, když vedli na zápasy 3:2 a v tom šestém 2:0. Jenže Jihlava předvedla parádní obrat a teď může o postupu rozhodnout na vlastním ledě.

Je ale otázkou jak se hráči Dukly vyrovnají s atmosférou sedmého utkání. Hokejistů, kteří takové zápasy odehráli, má totiž ve svém středu více Kladno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Jihlavy přivítají na svém ledě Kladno a utkání rozhodne o posledním postupujícím do semifinále play-off první ligy

„Mají tam osobnosti, hodně šikovný kluky i starší hráče. Je jasné, že my to musíme dohánět elánem a fyzickou kondicí. Je to padesát na padesát. Kdo to bude chtít víc, ten vyhraje,“ říká matador v dresu jihlavské Dukly Marek Melenovský.

Právě on dal v nedělním utkání vítězný gól a výraznou měrou tak přispěl k tomu, že se série vrátila k rozhodujícímu duelu na Vysočinu. Zápas to byl z diváckého hlediska atraktivní, ve kterém si oba týmy vytvořily spoustu gólových příležitostí.

V sedmém utkání se ale nedá předpokládat, že by se hrál znovu tak otevřený hokej.

„Bude to asi opatrnější. Nevím, s čím přijdou oni. Musíme hrát víc ze zajištěné obrany a dávat si bacha i při naší přesilovce. Jihlava je aktivní a několikrát už toho využila,“ varuje Jan Hlaváč.

Vyvrcholí drama před vyprodaným hledištěm?

V každém případě ale utkání na sebe poutá pozornost i těch fanoušků, kteří v sezóně ani jednomu z týmů nefandí. Je proto trochu zarážející, že z šesti odehraných duelů byl vyprodaný zatím jediný a to ten poslední v Kladně. Teď se očekává, že se plného domu dočkají i v Jihlavě.

„Byl bych rád, protože tahle série si to zaslouží. Na Kladně to bylo fantastický a věřím, že naši fanoušci se nenechají zahanbit a přijdou v hojném počtu,“ těší se asistent trenéra Dukly František Zeman.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme