Jména klubů NHL vznikala podle válek i animovaných seriálů. Kdo bude hrát v Las Vegas?

Tučňáci, Panteři, Žraloci, ale také třeba Králové, Javorové listy či Hvězdy. Seznam názvů hokejových klubů v kanadskoamerické NHL je bohatý a už v noci ho rozšíří další jméno. Bude patřit novému týmu z Las Vegas, který začne hrát slavnou soutěž od příštího ročníku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hala v Las Vegas

Hala v Las Vegas | Foto: www.vegasishockey.com

O názvech klubů v minulosti běžně rozhodovalo hlasování fanoušků, jména zámořských celků také velmi často připomínají historické události. Když v roce 2000 vstupoval do NHL Columbus, velmi rychle se nabídla přezdívka Modré kabáty. Z domovského státu klubu Ohia totiž pocházelo v americké občanské válce nejvíce vojáků Unie, a ti bojovali právě v modrém oblečení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se bude jmenovat nový tým NHL? Napoví reportáž Martina Charváta

Přezdívky napříč kluby NHL nejsou pouze založené na hlasování fanoušků. Třeba Anaheim jsou Kačeři, protože tamní mužstvo vlastnilo od počátku v 90. letech filmové studio Disney, které v té době produkovalo úspěšný kreslený seriál The Mighty Ducks.

Jenže jak název bude mít Las Vegas?

Kattie Nolanová ve své show na televizi Fox Sports uvažovala, jestli by přezdívka neměla vycházet z některého ze synonym pro Vegas, třeba karetní barvy. Fanoušci jí do komentářů na Youtube psali další návrhy - třeba Las Vegas Bets - sázky, nebo také Las Vegas Blackjacks.

Rytíři, ale jací?

„Máme něco, co by mělo reprezentovat Las Vegas. Chtěli jsme něco, co budou hráči i fanoušci nosit s pýchou. Myslím, že ta přezdívka bude rezonovat roky a roky, a to přesně bychom chtěli, abychom měli nějakou tvář a vytvořili tradici," říkal v rozhovoru pro stanici CBS generální manažer nováčka z Las Vegas George McPhee.

Las Vegas bude 31. týmem NHL, vstupní poplatek je půl miliardy dolarů

Číst článek

Majitel klubu Bill Foley navrhoval přezdívku Černí Rytíři po svém vysokoškolském klubu a podle všeho by v Las Vegas opravdu měli hrát Rytíři. Jen se debatuje nad přídavným jménem, buď zlatí, stříbrní, anebo pouštní.

Jeden z těchto názvů by se měl v noci rozsvítit při slavnostní prezentaci na tamní hokejové hale. Organizace si totiž zaregistrovala názvy Golden Knights, Silver Knights a Desert Knights.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme