Josef Jandač povede extraligové mistry z Pardubic

Josef Jandač je novým trenérem extraligových Pardubic. Bývalý asistent u národního týmu, který získal na mistrovství světa v Německu zlato, tak ve funkci střídá Václava Sýkoru, který klub na začátku letní přípravy nečekaně opustil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač, asistent trenéra Vladimíra Růžičky

Josef Jandač, asistent trenéra Vladimíra Růžičky | Foto: Pavel Petr

Jandač měl po sezóně namířeno do Kyjeva, nového týmu Kontinentální ligy. Ukrajinský klub měl ale problémy s halou, a tak ze soutěže odstoupil. Jandač nové angažmá nehledal příliš dlouho, sáhly po něm mistrovské Pardubice, kde kouč podepsal smlouvu na jeden rok.

Jandač by měl tým převzít na začátku přípravy na ledě, která začíná 26. července. Do té doby mužstvo povede Jan Votruba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Jandač hovoří o novém působišti

Josef Jandač věří, že se s týmem brzy sžije: „Vzhledem k tomu, že jsem teď dva roky působil jako asistent u národního týmu, tak jsme měl spoustu času sledovat všechny týmy v extralize a to se týká i Pardubic, takže svůj názor z vnějšku mám. Jinak veškeré informace z vnitřku mužstva určitě dostanu od Honzy Votruby. Bavili jsme se o tom zevrubně, ale je strašně málo času na to, abychom to rozebrali. Přijde ale předsoutěžní období, které bude trvat dlouho, a myslím si, že budu schopný mužstvo poznat natolik, abych s ním mohl jít do soutěže,“ řekl.

Držitel zlaté medaile z MS v Německu tak na lavičce střídá Václava Sýkoru, který pardubický klub v červnu nečekaně opustil, přestože měl s Eatonem platnou smlouvu. Jeho novým působištěm by měl být Petrohrad, který hraje Kontinentální ligu.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme