Jsme mladí, nabíráme sebevědomí, říká Karlovarský Kverka po domácí výhře

Ve dvou sobě velmi podobných arénách hráli v posledních dnech hokejisté Karlových Varů. Zatímco se ale v pátek vraceli z Třince s výpraskem 0:4, dnes nadělili Kometě na cestu do Brna skóre 4:1. Druhý a zároveň vítězný gól vstřelil mladý útočník Energie Jaromír Kverka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Karlových Varů vyhráli už 4 domácí zápasy v řadě, tentokrát porazili Brno (ilustrační foto)

Hráči Karlových Varů vyhráli už 4 domácí zápasy v řadě, tentokrát porazili Brno (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Dali jsme dva slepené góly a pak jsme trošku ubrali. Soupeř dal gól a měl šance. Pak už jsme si to ale pohlídali. Odskočili jsme na 3:1 a zápas byl v naší režii,“ zhodnotil utkání s Kometou Brno autor druhého gólu Jaromír Kverka.

Za stavu 2:1 ale Energie zvolnila a umožnila brněnské Kometě několik možností k vyrovnání. „Je to v hlavách. Najednou jsme upustili od naší hry, ale o přestávce jsme se trošku seřvali, řekli jsme si, že takhle to nejde, a ve 2. třetině nastoupil jiný tým.“

Přehrát

00:00 / 00:00

S talentovaným karlovarským útočníkem Jaromírem Kverkou mluvil po zápase s Kometou reportér ČRo Tomáš Kohout

Karlovarští hokejisté prožili zvláštní závěr týdne, v pátek jednoznačně podlehli Třinci na severu Moravy 4:0. Po dlouhé cestě zpět ale dokázali nastřílet čtyři góly Kometě. „Jsme mladý tým, takže do každého utkání musíme dát 110 procent. Musí při nás stát i štěstí,“ uvědomuje se dvaadvacetiletý útočník.

V domácím prostředí Energie využila špatné formy Brna, které má v tabulce jen 7 bodů. „Ostatní soupeře moc nesleduji. Jen na videu nám ukázali, že mají bordel v obranném pásmu,“ ví střelec vítězného gólu největší slabinu nedělního soupeře.

Po pomalejším rozjezdu a prohrách v prvních třech extraligových zápach se Karlovy Vary posouvají tabulkou. Mají už 15 bodů, stejně jako pražská Sparta.

„Jsme mladí hráči, bojujeme. Seběvědomí není jako u velkých hráčů. Ale takovými malými krůčky ho sbíráme, aby to bylo lepší a lepší. Doufám, že na konci to bude super,“ vyhlíží další zápas Jaromír Kverka.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme