K hokejové reprezentaci se připojily první posily z NHL, omluvil se gólman Kovář

Necelých 40 zápasů v této sezoně NHL a jediný gól. To jsou statistiky dvou posil národního týmu pro světový šampionát. Michal Jordán a Jiří Sekáč, kteří neměli sezony podle představ. O to mají ale větší chuť hrát za národní tým.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Jordán se dnes připojil k hokejové reprezentaci

Michal Jordán se dnes připojil k hokejové reprezentaci | Zdroj: ČTK

„Strašně jsem se sem těšil. Vždycky, když jsem byl v nároďáku, byla výborná parta. Hrozně se mi tu líbilo, takže jsem nadšený, že tu můžu být,“ svěřuje se Jiří Sekáč.

„Mistrovství minulý rok bylo parádní a beru to tak, že kariéra hráče není nekonečná. Pro mě je reprezentace čest. Nevíte, kolikrát ještě na MS můžete být. Snažím se toho využít,“ navazuje Michal Jordán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sraz národního týmu i s prvními posilami z NHL sledoval reportér ČRo František Kuna

Oba odehráli v této sezoně necelých 40 zápasů a oba dali jediný gól za celou sezonu v NHL. Pro Jiřího Sekáče byla sezona ještě těžší, protože se hned dvakrát stěhoval. Musel hodně bojovat hlavně v hlavě, teď bude na ledě bojovat o reprezentační dres.

„Nikdo nemá nic jistého, ale nikdy jsem nedostal nic zadarmo. Jdu sem bojovat jako každý jiný. Budu se snažit vyhrabat poslední zbyteček, zkusit si vzpomenout na to, jak jsem tu hrál dřív,“ dodává útočník Arizony, který své první mistrovství světa v Minsku před dvěma lety, pak odešel do NHL.

„Chce to dát gól, docela v to doufám,“ nabízí rodák z Kladna Jiří Sekáč jednoduchý recept na herní pohodu a lepší výkony.

Podobnou sezonu jako Sekáč měl v NHL obránce Michal Jordán v Carolině, naštěstí ale začal dostávat důvěru a teď z toho může těšit v národním týmu.

Hokejová osmnáctka postoupila do čtvrtfinále MS, Dánsko deklasovala 9:2

Číst článek

„Závěr už byl dobrý. Kdyby to bylo naopak, že bych na začátku hrál a na konci ne, ovlivnilo by to mé rozhodování. Ale teď se cítím skvěle. Víceméně mám půlku sezony, takže jsem rád, že tu můžu být a užít si hokej,“ těší se Michal Jordán.

Trenér Vladimír Vůjtek naopak nemůže počítat s brankářem Jakubem Kovářem, který se omluvil s rodinných důvodů. Dvojici Francouz, Furch tak zatím doplnil plzeňský Matěj Machovský.

I se dvěma posilami z NHL a narychlo povolaným brankářem odletí zítra národní tým do Finska, kde ho čekají dva zápasy Euro Hockey Tour. Ve čtvrtek i v sobotu můžete snažení tvořící se české reprezentace poslouchat v přímém přenosu našeho webu.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme