Kalous se vrátil do Třince. Domácím jsme nabídli vítězství, lituje kouč Sparty

Hokejisté Sparty nepřipomínají svými výkony v této sezoně úřadujícího vicemistra. Pražané se trápí hlavně na hřištích soupeřů, což potvrdili i v dnešním duelu v Třinci. Body je stojí především neproměňování šancí, všímá si kouč Jiří Kalous.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Jiří Kalous

Trenér Sparty Jiří Kalous | Zdroj: ČTK

„Do Třince se rád vracím. Zažil jsem tu hezké chvíle, hokejové i osobní. Mám tu spoustu přátel. Co se týče hokeje, tak jsem dnes smutný. Měli jsme šance domácí tým porazit a našimi chybami jsme vítězství nabídli domácím,“ zalitoval Jiří Kalous, který v Třinci působil dvě a půl sezony. Nyní ale přijel coby trenér Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Kalous se vrátil do Třince, tentokrát jako trenér Sparty

Do zápasu jste vstoupili skvěle. Byli jste lepší a dali jste první gól. Jenže ve druhé třetině jste inkasovali z každé třetí třinecké střely. Co se stalo?

Je pravda, že domácí měli asi 8 střel a třikrát jsme inkasovali. Ale bylo to ze situací, které jsme domácím nabídli. Byly tam chyby takového rázu, které bychom neměli dělat, pokud chceme pomýšlet na úspěch v utkání.

Po 17. kolech ztrácíte na Brno 14 bodů a vypadli jste z první šestky.

Jsme jako den a noc. Někdy hrajeme výborná utkání, někdy jen jednotlivé pasáže v zápasech. Musíme pracovat tak, abychom konsolidovali výkony, aby byly stabilní. Když hrajeme dobře, pak špatně, pak nabídneme chyby, a to je špatně.

Oceláři z Třince pokořili Spartu. V duelu mezi Brnem a Plzní padlo 13 branek

Číst článek

Další věc, která nás trápí, je koncovka. Vytváříme si opravdu hodně šancí na skórování, ale neproměňujeme je, to nás jednoznačně stojí body.

Jak na koncovce zapracovat? Po čtvrtině soutěže se to stále nedaří, sáhnete třeba k hráčským výměnám?

O hráčských výměnách nechci mluvit. Velmi tvrdě trénujeme koncovku. Snažíme se o tlak do brány, dorážky, orientaci v předbrankovém prostoru. Před sezonou nám odešlo 150 bodů. Odešli Buchtele, Přibyl, Sabolič, Polášek. Nahradit je není jednoduché. Věděli jsme, že to může být problém, ale musíme se s tím vyrovnat.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme