Kanada je ve finále Světového poháru. Zápas s Ruskem rozhodla ve třetí třetině

Hokejisté Kanady budou po dvanácti letech obhajovat vítězství ve Světovém poháru. Do finále postoupili po výhře 5:3 nad Ruskem. Kanaďané ve druhé třetině prohrávali 1:2, dvěma góly otočil utkání Marchand, na oba mu nahrál Crosby. Kanadský soupeř vzejde z duelu Švédska s Výběrem Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól zápasu dal Sidney Crosby, na další dva pak nahrál

První gól zápasu dal Sidney Crosby, na další dva pak nahrál | Zdroj: Reuters

Hokejovou bitvu odvěkých rivalů opět zvládli Kanaďané, přestože tentokrát museli otáčet vedení soupeře. Finále prestižního podniku si zahrají poosmé z osmi příležitosti. Poraženi z něj odešli jen dvakrát.

Domácí v Torontu poslal do vedení zřejmě aktuálně nejlepší hokejista světa. Sidney Crosby narušil v osmé minutě ruskou rozehrávku, prokličkoval se až před branku a bekhendem zakončil přes ležícího brankáře Bobrovského.

Předpokládané ruské opoře Alexandru Ovečkinovi se nedařilo a spíš než střelbě a tvoře ní hry se věnoval nárazům do soupeřů, ruský zvrat zápasu ti tak na starosti vzali jiní. Hlavně gólman Jevgenij Bobrovskij, který krotil jednu kanadskou šanci za druhou, ve druhé třetině se k němu přidali i útočníci. Nikita Kučerov po úniku a Jevgenij Kuzněcov zakončením z hrany brankoviště otočili skóre.

Kanada najednou prohrávala, což se ji na letošním Světovém poháru stalo pouze v zápase s Američany. Reprezentace s javorovým listem na dresu zareagovala úplně stejně jako ve skupině – čtyřmi góly v řadě.

Ještě před druhou přestávkou opět Sidney Crosby uzmul puk za brankou, vybruslil a poslal ho Bradu Marchandovi. Ten vyrovnával zakončením od odkryté klece. Po minutě třetí části hry se spolupráce opakovala. Marchand tentokrát po Crosbyho přihrávce skóroval z vrcholu kruhů.

O postupu definitivně rozhodly dorážka Correyho Perryho a táhlá rána Johna Tavarese. Vyprodaná hala Air Canada Centre nadšeně doprovodila své favority do finále. Divákům nezkazil zážitek ani gól Panarina 9 sekund před koncem.

O druhém finalistovi se rozhodne v zápase mezi výběrem Evropy a Švédskem.

Světový pohár hokejistů v Torontu - semifinále:
Kanada - Rusko 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Crosby, 38. Marchand (Crosby, P. Bergeron), 42. Marchand (Crosby, P. Bergeron), 46. Perry (Couture, Vlasic), 50. Tavares (Getzlaf, Vlasic) - 29. Kučerov (Zajcev, Malkin), 37. Kuzněcov (Tělegin, Dadonov), 60. Panarin (Kuljomin, Kučerov). Rozhodčí: Sutherland, O'Rourke - Amell, Heyer (všichni Kan.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 19.021.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme