Kanada na MS rozdrtila Bělorusko 8:0. Nulu udrželo i Rusko, které zdolalo Lotyšsko

Program čtvrtého dne letošního mistrovství světa v ledním hokeji odstartoval dvěma odpoledními duely. V rámci moskevské skupiny druhé vítězství na šampionátu vybojovali domácí Rusové, kteří přehráli Lotyšsko. Kanada pak v Petrohradu díky jasnému triumfu nad Běloruskem získala již třetí tříbodovou výhru na turnaji a upevnila si vedení v tabulce skupiny B.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanada dnes zdolala Bělorusko 8:0

Kanada dnes zdolala Bělorusko 8:0 | Zdroj: ČTK

Rusko sice nemělo ideální vstup do turnaje, když si hned na úvod připsalo porážku s Českem a posléze se trápilo s Kazachy, ale po dnešní výhře nad Lotyšskem 3:0 se zdá, že se výběr Olega Znaroka postupně dostává do očekávané formy.

V první třetině se sice ještě favorizovaní Rusové střelecky neprosadili, ale druhou třetinu domácí výběr ovládl v poměru 2:0 a vykročil za druhým vítězstvím na mistrovství.

Lotyši sice v prostřední části hry nepředvedli špatný výkon, ale žádnou ze svých šancí nedokázali využít. Nepomohla jim dokonce ani pětiminutová přesilovka, během které Lotyši měli i krátkou výhodu hry pěti proti třem.

Hlavní útočnou postavou Rusů byl dnes Artěmij Panarin, který nejprve Rusko na začátku druhé třetiny poslal střelou bez přípravy do vedení a poté se dalším gólem a dvěma nahrávkami podepsal i pod zbylé tři góly sborné.

Vítězství domácího celku podpořil vychytanou nulou gólman Sergej Bobrovskij.

Mistrovství světa si užíváme, říká za nováčky reprezentační obránce Kempný

Číst článek

Další suverénní představení předvedli Kanaďané, kteří smetli Bělorusko 8:0. Kanada má na svém kontě po třech odehraných zápasech 9 bodů a 20 vstřelených gólů, zatímco Bělorusové zůstávají bez výhry.

Bělorusové dokázali zámořskému celku vzdorovat pouze do 17. minuty, kdy skóre zápasu otevřel v přesilovce Derrick Brassard.

Druhá dvacetiminutovka již byla zcela v režii hráčů z Kanady, kteří během ní nasázeli čtyři góly a definitivně utnuli jakékoliv naděje Běloruska.

Velmi podobný průběh pak měla i závěrečná perioda poté, co Javorové listy přidaly další čtyři branky a dokráčely za dalším jasným vítězstvím.

Mistrovství světa v hokeji - skupina A (Moskva):

Lotyšsko - Rusko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Panarin (Dacjuk), 28. Dadonov (Šipačov, Panarin), 48. Šipačov (Panarin, Dadonov), 58. Panarin (Čudinov, Šipačov). Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Fonselius - Nieminen (oba Fin.), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 4:5, navíc Jemelin (Rusko) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 10.440.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):

Bělorusko - Kanada 0:8 (0:1, 0:4, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Brassard (Perry, Duchene), 22. Perry (Murray), 24. O'Reilly (Jenner, Ceci), 32. Duchene (Brassard, Ceci), 32. Hall (McDavid), 42. O'Reilly (Duchene, Scheifele), 50. Stone (Scheifele), 54. Matheson (Gallagher, McDavid). Rozhodčí: Gebei (Maď.), Wiegand - Fluri (oba Švýc.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4536.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme