Kanada očekává vítězství. Ale Češi jsou dobří, varuje před startem Světového poháru Joe Thornton

Jsou úřadující vítězové všech turnajů, které se na co se na mezinárodní úrovni hrají. Kanada pořádá po dvanácti letech Světový pohár a jako největší favorit rozehraje turnaj proti českému týmu, který je naopak považován za největšího outsidera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ikony kanadského týmu. Trenér Mike Babcock ,  Joe Thornton a Ryan Getzlaf

Ikony kanadského týmu. Trenér Mike Babcock , Joe Thornton a Ryan Getzlaf | Zdroj: ČTK

„Já myslím, že Češi mají dobrý tým. Nemohou být bráni za to nejhorší mužstvo, když jsou při hře tak disciplinovaní. Jsou dobří,“ říká útočník Kanady a San Jose Sharks Joe Thornton.

Veterán asi neviděl poslední českou přípravu proti severoamerickým mladíkům, kdy Češi chodili hodně na trestnou lavici. Disciplinovaností ale myslel spíš plnění trenérských pokynů. Ty budou Kanaďané plnit před domácím publikem, tedy pod velkým tlakem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kanaďané přijímají roli favoritů, český tým ale rozhodně nepodceňují

„Ne, to bych neřekl. Kdykoli nastoupíme za Kanadu, je nám jedno, kde to je. Dokážeme se přizpůsobit, protože jsme profíci. A pak prostě zkusíme vyhrát,“ říká Joe Thornton.

Se svým několikaměsíčním plnovousem vypadá hodně zkušeně. Aby ne, vždyť hrál i na Světovém poháru před 12 lety. Předávat zkušenosti ze zápasů proti Čechům může třeba i mistr světa z Prahy Ryan O'Reilly.

„Není to jen o předpokladech na základě sestav nebo statistik, to vůbec ne. Češi dokáží soupeře zatlačit, umí dát gól, v koncovce jsou hodně šikovní. Ale ano, přiznávám, že čekám, že vyhrajeme. Jednoduché to ale proti Čechům nebude,“ očekává útočník Buffala Sabres.

Kanada jako úřadující vítěz Světového poháru, olympijských her i mistrovství světa vstoupí do domácího turnaje dvě hodiny po půlnoci českého času proti partě kapitána Tomáše Plekance.

 

Canada Rumcajs team!

Fotka zveřejněná uživatelem Frantisek Kuna (@frantakuna),Zář 15, 2016 v 9:14 PDT

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme