Kanaďané budou v neděli proti Finsku obhajovat titul mistrů světa, USA porazili 4:3

Hokejisté Kanady budou po triumfu na posledním světovém šampionátu v České republice bojovat o celkové prvenství i letos. V moskevském Ledovém paláci vyzráli na reprezentaci USA, i když je to stálo hodně sil. Po výhře 4:3 Javorové listy nakonec postoupily do finále, v němž v neděli narazí na výběr Finska, který je jako jediný tým na letošním turnaji porazil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadu stálo vítězství nad Spojenými státy hodně sil, z 2:3 ale nakonec otočila na konečných 4:3

Kanadu stálo vítězství nad Spojenými státy hodně sil, z 2:3 ale nakonec otočila na konečných 4:3 | Zdroj: Reuters

Kanaďané šli do souboje zámořských výběrů po přesvědčivé výhře nad Švédskem 6:0.

S USA, čtvrtfinálovým přemožitelem Česka, už si navíc na letošním mistrovství světa jednou poradili, když ho ve skupině přehráli 5:1.

Začátek semifinálového střetnutí nasvědčoval tomu, že Javorové listy zvládnou duel se Spojenými státy i tentokrát.

Kanada si v úvodní třetině vytvořila dvoubrankový náskok. Nejprve se prosadil Brendan Gallagher, který dostrkal kotouč za záda Keitha Kinkaida z těsné blízkosti.

Po něm se necelé dvě minuty před první pauzou trefil Brad Marchand. Po pohledné kombinaci s Codym Cecim zavěsil prakticky z nulového úhlu.

Jenže na rozdíl od Rusů, kteří v odpoledním semifinále nedokázali stáhnout dvougólový náskok Finska, se Američané nevzdali. V první polovině druhé periody otočili zásahy Austona Matthewse, Davida Warsofskyho a Tylera Mottea na 3:2.

Ani to ale Spojeným státům nestačilo. Kanaďané dokázali ještě do druhé sirény vyrovnat z hole Dericka Brassarda a ve třetí třetině znovu přiklonili vedení na svou stranu gólem Ryana Ellise.

Výběr USA měl v závěru utkání řadu slibných příležitostí, ale Javorové listy podržel gólman Cam Talbot. Při výhře 4:3 si připsal třicet zákroků a pomohl tak Kanadě udržet šanci na obhajobu titulu.

O něj budou Kanaďané hrát v neděli v 19:45 proti Finsku, které je jako jediné na letošním mistrovství světa porazilo. Souboj o bronz mezi USA a domácím Ruskem je na programu od 15:15.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:

Semifinále - Moskva:

Kanada - USA 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Gallagher (Jenner, Reinhart), 19. Marchand (Ceci), 36. Brassard (O'Reilly, Perry), 42. Ellis (Murray, McDavid) - 22. Matthews (Wideman, Larkin), 24. Warsofsky (Nelson, Fasching), 29. Motte (Larkin, Compher). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 3:2, navíc Murphy (USA) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 10 455.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme