Kanaďané hodnotí české soupeře: Plekanec bude lídr, Pastrňák se rychle zlepšuje

Tři obhájci titulu a jednička draftu NHL. V takové sestavě se chystá Kanada nejen na hokejové mistrovství světa, ale také na večerní zápas v O2 areně proti Česku, kde dojde k zajímavým setkáním. Třeba český kapitán Tomáš Plekanec se večer potká se svým klubovým spoluhráčem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předzápasová trénink hokejistů Kanady v O2 areně

Předzápasová trénink hokejistů Kanady v O2 areně | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Ví přesně, co má dělat, a je to takový vůdce, fajn chlapík. Když jsem jako hodně mladý přišel do Montrealu, byl to jeden z těch, od kterých se můžete učit. Poctivý. Na tréninku první na ledě. A navíc všechny ty věci, které dělá navíc, dělá dobře. Bude to váš lídr," říká o Tomáši Plekancovi Brendan Gallager z Montrealu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trénink Kanaďanů před zápasem v O2 areně navštívil reportér ČRo František Kuna

Zatímco Kanada má tým složený logicky jen z hráčů nejlepší ligy světa, Češi mají ve své sestavě jen čtyři jména z NHL. A nejmladší z nich, David Pastrňák z Bostonu, se potká s Bradem Marchandem.

„Jo, viděl jsem ho tu. Je to takové velké dítě, takhle ho mám rád. Ale samozřejmě také výborný hokejista, hrozně rychle se zlepšuje a myslím, že bude mít dlouhou a úspěšnou kariéru v NHL," chválí spoluhráč českého benjamínka.

Úspěšná léta má před sebou jistě i Connor McDavid, který bude nejsledovanějším mužem večerního duelu. 19letá jednička draftu si zahraje první velký turnaj mezi dospělými a zkušenosti může pobrat třeba i od Ryana O'Reillyho, který vloni slavil s Kanadou v Praze zlato.

McDavidovi zkusím dát do těla, těší se liberecký obránce Šimek na zápas s Kanadou

Číst článek

„Bylo by moc hezké zopakovat loňské zlato, ale bude to úplně jiný turnaj a jiné týmy proti nám. Je to moje čtvrté mistrovství světa a vím, o čem mluvím. Je to prostě pokaždé úplně jiné a předem nejde moc odhadovat. Hlavní je pořádně makat,“ uvědomuje si centr třetího kanadského útoku.

Poslední přípravný zápas před mistrovstvím světa mezi Českem a Kanadou začne v O2 areně v 18 hodin a celý ho bude vysílat Český rozhlas Sport na našem webu, v mobilní aplikaci iRadio a také digitálně v DAB.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme