Kanaďané porazili i Výběr Evropy. Skupinu ovládli bez jediné ztráty

Hokejisté Kanady i v pozměněné sestavě a s jistým postupem dominovali třetímu zápasu ve Skupině Světového poháru, Výběr Evropy porazili 4:1. V semifinále se utkají s Ruskem, nebo Výběrem Severní Ameriky do 23 let. ‚Evropany‘ čeká Švédsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonathan Toews pokořil brankáře Haláka dvakrát

Jonathan Toews pokořil brankáře Haláka dvakrát | Zdroj: Reuters

Manažer kanadských hokejistů Mike Babcock udělal změny v sestavě a pro duel jistých postupujících poslal na led trojici, která se na Světovém poháru ještě nepředstavila. S debutantem Correym Crawfordem za zády domácí sice neměli obvykle drtivou převahu, i tak Výběr Evropy jednoznačně přestříleli.

Jen v první třetině vyslali na Jaroslava Haláka 17 střel a dvě z nich se ujaly. Vedení už v páté minutě zařídil kapitán Sidney Crosby, když po vhazování rychle objel branku a Jaroslav Halák se proti jeho zasunutí nestačil přesunout.

Jinak výborně chytající gólman Výběru Evropy na závěr první dvacetiminutovky chyboval při rozehrávce. Než se stihl vrátit do klece, zakončil Ducheneovo nahození zpět Jonathan Toews.

Kluci jsou připraveni odevzdat všechno, ujišťuje Špaček před zápasem s USA

Číst článek

Při vědomí náskoku i jistého postupu „javorové listy“ zvolnily. Tým Evropy po pěti minutách druhé části hry snížil, když Crawforda překvapil Hossa střelou téměř z nulového úhlu.

Vyrovnat se ale mixu evropských hokejistů nepodařilo. Dvoubrankový náskok Kanadě vrátil Jonathan Toews, když zakončil únik dvou červených proti Josimu bez hokejky. Konečnou podobu dal stavu výsledku v závěru při hře čtyři na čtyři Couture.

Kanada během tří zápasů neztratila ani bod. Vyhrála skupinu A a postoupila do semifinále, kde se utká buď s Ruskem, nebo Výběrem Severní Ameriky do 23 let. Jistý postup měl i Výběr Evropy, který se už připravuje na Švédy.

Světový pohár v hokeji v Torontu:
Skupina A:
Kanada - Výběr Evropy 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Crosby (Bouwmeester), 20. Toews (Duchene), 35. Toews (Couture), 58. Couture (Toews, Vlasic) - 25. Hossa (Kopitar, Ehrhoff). Rozhodčí: O'Rourke, O'Halloran - Murphy, Racicot (všichni Kan.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 18 926.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme