Kanadské hvězdy otočily třígólovou ztrátu, hrálo se i o setrvání v Praze

Hokejisté Kanady na mistrovství světa drtí soupeře. Poznali to i Švédové, kteří dlouho živili naději, že kolébku hokeje porazí. Vedli nad ní 3:0 a pak i 4:3. Kanaďané ale znovu ukázali, že do Prahy přivezli výběr plný hvězd, který dokáže vyhrávat i zdánlivě ztracené zápasy. Švédy nakonec po přestřelce porazili 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané předvedli v O2 Areně skvělý obrat. Prohrávali už 0:3, přesto zápas vyhráli

Kanaďané předvedli v O2 Areně skvělý obrat. Prohrávali už 0:3, přesto zápas vyhráli | Zdroj: Reuters

„Jsou silní, to jsme věděli. Nevím, co se s námi najednou stalo, ale možná nám chybělo trochu jednoduchosti. V tuhle chvíli je to velké zklamání, na druhou stranu nám to ukázalo, že s nimi můžeme hrát," hledal pozitiva Švéd Jacob Josefson.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Kanady se Švédskem sledoval i reportér František Kuna

Jeho tým ztratil vedení 3:0 a prohrál. Zároveň je pro Seveřany téměř ztracená výhra ve skupině. To Kanaďané si nejspíš nebudou muset rezervovat hotel v Ostravě a na čtvrtfinále zůstanou v Praze.

„Je to velká motivace. Máme před sebou ještě tři důležité zápasy, průběžného prvního místa si moc vážíme. Je pro nás důležité, nechceme se stěhovat," říká útočník Sean Couturier, který se na velkém obratu podílel jednou brankou.

Ve statistice střelců ale trochu zapadl, protože jich bylo celkem deset. Při sečtení gólů ze vzájemných zápasů Čechů, Švédů a Kanaďanů vyjde číslo 30, tedy v průměru 10 na zápas.

Chyby už gólmany neovlivní. Proti Francii je třeba koncentrace, nabádá Prusek

Číst článek

„Je to trochu zvláštní. Asi to bude tím, že všechny týmy mají hodně hráčů z nejlepší ligy světa. Na ledě jsou kreativní a hodně si dovolí,“ diví se Couturier.

Kanada díky své hokejové mentalitě nevzdat se do poslední sekundy vyhrála i čtvrtý duel. V základní skupině ji navíc už čekají pouze Francie, Švýcarsko a Rakousko.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme