Kanadskému bodování NHL vládne Rick Nash, jeho Rangers se ale nedaří

Po prvním týdnu zápasů nového ročníku NHL jsou v čele bodování soutěže dva Kanaďané hrající za americká mužstva. Rick Nash a Wayne Simmonds sice sbírají body, ale jejich týmy, newyorští Rangers a Philadelphia, se rozjíždí pomaleji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rick Nash (druhý zprava) slaví se svými spoluhráči vstřelenou branku, vítězství ale Rangers slavili ze 4 zápasů pouze jednou

Rick Nash (druhý zprava) slaví se svými spoluhráči vstřelenou branku, vítězství ale Rangers slavili ze 4 zápasů pouze jednou | Zdroj: Reuters

Rick Nash se do čela vyhoupl dnešním výkonem, když dal v dresu New Yorku Rangers dva góly do sítě městských rivalů Islanders, kteří nakonec vyhráli 6:3. A ani střelecká úspěšnost dvojnásobného olympijského vítěze nevylepšila smutek z prohry.

„Měli jsme dostatek energie, byli jsme před tímto zápasem hodně nabuzení a ještě na začátku druhé třetiny jsme udávali tempo hry, jenže pak nás srazily chyby v obraně,“ posteskl si Nash po dobře rozjetém utkání, kdy Rangers ještě ve 36. minutě vedli 2:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

První týden NHL sledoval reportér ČRo Štěpán Pokorný

Nash má v kanadském bodování 6 gólů a jednu asistenci. Jeho pronásledovatel Wayne Simmnonds má o jednu přihrávku více a jeden gól méně, nebýt ale dnešního duelu Philadelphie, za kterou hraje, s Annaheimem, tak by na tom byl hůře. Ani on se ale s gólem a asistencí z výhry neradoval.

„Prohráli jsme po nájezdech a to vždycky bolí víc. Nájezdy jsou vždy o psychice a tu jsme neměli dobrou, báli jsme se. Víme, že máme hokejisty, kteří je zvládají, ale my jsme dneska nebyli dobří," mrzí Simmondse těsná prohra 3:4.

Čeští hokejisté v NHL bodují od prvních zápasů, nejvíce se daří Plekancovi

Číst článek

Další smutnou hokejovou hvězdou byl naposledy Rus Alexander Ovečkin, snažil se opravdu hodně, za Washington dvakrát skóroval a jednou asistoval, ani on ale prohře nezabránil - Capitals prohráli se San José také po samostatných nájezdech, a to 5:6.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme