Kapitán Pittsburghu Crosby má otřes mozku. Možná nenastoupí do prvního zápasu sezony

Hokejový útočník Sidney Crosby utrpěl v tréninku krátce před startem nového ročníku NHL otřes mozku. Doba léčení pittsburského kapitána zatím není známa. Jeho účast v úvodním zápase sezony, který obhájci Stanleyova poháru odehrají v noci na čtvrtek proti Washingtonu, je tak ohrožena. Informoval o tom oficiální web NHL.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadský útočník Sidney Crosby zaznamenal na úvod finále dva body

Kanadský útočník Sidney Crosby zaznamenal na úvod finále dva body | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Crosby se podle slov kouče Penguins Mikea Sullivana zranil v pátek při tréninku. Kvůli následným problémům pak vynechal i poslední přípravný zápas Pittsburghu před novou sezonou.

V pondělí kanadský útočník absolvoval vyšetření, které ukázalo, že se jedná o otřes mozku.

Vzhledem k povaze zranění není jisté, kdy se nejužitečnější hráč nedávného Světového poháru vrátí na led.

Crosby se s otřesem mozku nepotýká poprvé v kariéře. Nejvíce ho toto zranění trápilo v letech 2011-2012, kdy kanadský hokejista promarodil velkou část dvou ročníků v řadě.

V posledních třech sezonách se však Crosbymu zranění vyhýbala. V minulém ročníku NHL nasbíral 85 bodů v 80 zápasech a v play-off si jako kapitán vítězného týmu vysloužil trofej pro nejužitečnějšího hráče.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme